Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt İstanbul’daki kritik noktayı açıkladı

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt İstanbul’daki kritik noktayı açıkladı
6 Şubat depremlerine ilişkin açıklamaları ile dikkat çeken Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt İstanbul’daki kritik noktayı açıkladı

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşanan Malatya’da dün akşam saatlerinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlar artçı depremlerle diken üzerinde kalırken deprem uyarılarıyla dikkat çeken Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt yeni bir açıklama yaptı.

adana-prof-dr-pampal-oludeniz-fayi-ki-20382-1.jpg

“ENDİŞEYE GEREK YOK”

Sosyal medya hesabı X’den yeni bir paylaşım yapan Öğüt “Malatya'da Akçadağ segmenti üzerinde 4,4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Akçadağ segmenti 6 Şubat 7,6 büyüklüğü'nde ki depremde kırılmıştı. Endişeye gerek yok” açıklamasını yaptı.

Daha önce 6 Şubat depremlerine ilişkin yaptığı uyarılarıyla dikkat çeken ve açıklamaları büyük ilgi gören Öğüt, Marmara ve Karadeniz’deki deprem riskine ilişkinde önemli detaylar açıkladı.

adana-prof-dr-pampal-oludeniz-fayi-ki-20382.jpg

“İSTANBUL, ÇATALCA VE SİLİVRİ’YE KAYDIRILMASI BÜYÜK HATA”

Öğüt, şunları söyledi:

Marmara ve Karadeniz’de olacak bir depreme karşı alınacak önlemlerden biri de bölgelere yapılan göçü ve yine bölgelerde gerçekleştirilen kontrolsüz yapılaşmayı durdurmaktır. Maalesef ki bunu yapmıyoruz.

Bugün İstanbul’un, Çatalca ve Silivri’ye kaydırılması büyük bir hatadır. Çatalca’da bulunan tarım arazileri betonarme yapılarla dolmuş durumda.

oi.jpg

“KESİNLİKLE İMARA AÇILMAMALIYDI”

Büyükçekmece Gölü ve çevresinin zemin durumu pek de sağlıklı değil. Bu yüzden imara ve yapılaşmaya kesinlikle açılmamalıydı. Ama bölge son sürat lüks villalarla dolduruluyor.

“6.7’LİK BİR DEPREMİ DAHİ KALDIRAMAYACAK DURUMDA”

600 binden azla yapı stoku 6.7’lik bir depremi dahi kaldıramayacak durumdayken yeni yapılaşmaya yerler açmak ne kadar mantıklı? Üstelik bu yapı stokları depreme dirençli hâle getirilmemişken? İstanbul’un hem Batı’ya hem Kuzey’e; Bursa’nın; Kuzey’e, Doğu’ya ve Batı’ya doğru genişlemesi durdurulmalıdır.

ds.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar