Toplu ulaşım kartlarına yeni sınırlama: Artık ek ücret ödenecek

Toplu ulaşım kartlarına yeni sınırlama: Artık ek ücret ödenecek
Toplu ulaşım kartlarında sınırlamalar getirilerek, belirli kişiler artık ek ücret ödemek zorunda kalacak!

2024 yılının başlarında gündeme gelen düzenleme sonucunda, birçok şehirde toplu taşıma kartlarında önemli değişiklikler yaşandı. Özel haklara sahip kişiler için önceden geçerli olan sınırsız biniş hakkı kaldırılarak, onlara günlük 4 ücretsiz biniş hakkı tanındı.

KARTLARA SINIRLAMA GETİRİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında büyük bir değişikliğe gitti; toplu taşıma araçlarında sınırsız biniş hakkının sona erdiğini duyurdu. Artık 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 60 yaş ve üzeri indirimli bilet kullananlar için dört kez ücretsiz biniş hakkı sağlanacak. Öğretmenlere de günlük 4 ücretsiz biniş hakkı verildi, sınıra ulaşan kart sahipleri ise geri kalan seyahatlerinde tam ücret ödeyecek.

otobus2.jpg

YENİ DÜZENLEME HAYATA GEÇİRİLDİ

Tahir Büyükakın'ın liderliğindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Özel Halk Otobüsü sahiplerine yönelik aylık destek ödemelerinde önemli bir artışa imza attı. Bu kapsamda, ücretsiz ve indirimli seyahat hakkından yararlanan minibüsçülere yönelik yıllık destek miktarı ciddi bir şekilde yükseltildi ve toplamda 700 milyon TL'lik bir destek sağlanacağı belirtildi.

otobus3.jpg

Ulaşım Daire Başkanlığı, ihale sürecine çıkarılacak olan otobüslerle ilgili detaylı bilgiler paylaşırken, 108 özel halk otobüsünün P plakaya dönüştürüleceğini açıkladı. Geçen yıl 465 aracın P plakaya dönüştürüldüğü bilgisi verilirken, 108 hat sahibinin başvuru yapmadığı için P plaka alamadığı belirtildi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar