Denizin prensi fiyatıyla dudak uçuklattı: Balık yemek de hayal oldu

Denizin prensi fiyatıyla dudak uçuklattı: Balık yemek de hayal oldu
Çanakkale'de, denizlerin prensi olarak adlandırılan lüferin kilosu rekor seviyeye ulaştı.

1 Eylül'de denizlerde başlayan av sezonunun sona ermesine yaklaşılırken, lüferin tezgahlardaki fiyatı 900 TL'ye kadar çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda 150 TL'ye satılan hamsinin kilosu ise 200 TL'ye yükseldi.

Balıkhanede lüfer 900, sardalya 100, istavrit 120, çinekop 600, kupa 130, levrek 350, tekir 350, çipura 300, zargana 180, mezgit 350, uskumru ise 400 TL'den alıcı buluyor.

q1.webp

BALIKLARDA FİYAT ARTIŞI VAR

Balık satıcısı Hasan Doğuş Tunç, av sezonunun sona erdiğini ve hava koşullarının daha sert hale geldiğini belirterek, "Bu durum balık fiyatlarının artmasına neden oluyor. Hamsinin fiyatı son günlerde 200 TL civarında seyrediyor ancak bu durumun sabit olacağını düşünmüyoruz. Levrek, tekir ve diğer balıklarda da fiyat artışı var. Balık çıkıyor ama talebi karşılayamadığı için fiyatlar artıyor. Lüferin mevsimi geçtiği için az çıkıyor ve fiyatı yüksek" şeklinde konuştu.

q2.jpg

EN ÇOK İSTAVRİT BULUNUYOR

Lüferin son dönemlerinde olduğunu belirten balık satıcısı Volkan Kaşıkçı ise, "Bu nedenle fiyatlar biraz yüksek. Ancak istavrit, hamsi, çipura ve levrek gibi diğer balıklarda çeşitlilik var. Hamsinin fiyatı hava koşullarından etkileniyor ve yükseliyor. Şu an en çok istavrit çıkıyor ve halkın talep ettiği bir balık. Şu an istavrit bol miktarda bulunuyor" şeklinde konuştu.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar