Naci Görür ve Ahmet Ercan kritik diyerek aynı yeri işaret etti: 7 büyüklüğünde deprem tehlikesi

Naci Görür ve Ahmet Ercan kritik diyerek aynı yeri işaret etti: 7 büyüklüğünde deprem tehlikesi
Hakkari’de meydana gelen deprem vatandaşlarda büyük panik yaratırken, deprem uzmanları Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan kritik uyarılar geldi.

Ülkemizde 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin birinci yılına günler kala, deprem uzmanlarından kritik açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hakkari depremi sonrasında bölgedeki riskleri vurgulayarak vatandaşları uyardı.

Türkiye'nin deprem bölgesi olması nedeniyle 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından birçok ilde irili ufaklı sarsıntılar yaşanıyor. Bu sarsıntılar, geçmişteki acı deneyimleri hatırlatmanın yanı sıra, "büyük bir depremin öncüsü mü?" sorularını da beraberinde getiriyor. Bu nedenle, deprem alanında uzman isimlerin açıklamaları büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

HAKKARİ'DE 4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD, sabah saat 06.09'da Hakkari Yüksekova'da meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremi duyurdu. Bölge halkı, depremin etkisiyle panik yaşarken, olumsuz bir ihbar gelmemesi bir nebze olsun vatandaşları rahatlattı.

İKİ UZMAN AYNI YER İÇİN UYARDI

Hakkari depreminin ardından gözler, deprem uzmanlarına çevrildi. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür ve Jeofizik Y. Müh. Prof. Övgün Ahmet Ercan, beklenen açıklamalarını yaparak bölgedeki risklere dikkat çekti. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hakkari-Çukurca, Kayalık’ta 4,1 deprem oldu. Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'nın üstünde. Daha önce belirttiğim gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus gözardı edilmemelidir" ifadelerini kullandı.

Övgün Ahmet Ercan ise açıklamasında, "06.09'da Hakkari-Kayalık Çukurca'da olan M4,1'lik küçük deprem, ortamın gerilmekte olduğunu gösteriyor. Bölge gelecekte M7 dolayında bir depreme gebedir. Zamanı bilmiyorum" ifadelerini kullanarak, bölgedeki potansiyel riskleri vurguladı.

Uzmanların bu korkutan açıklamaları, depremle mücadele konusundaki önlemlerin ve hazırlıkların daha da artırılmasını gündeme getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar