DEM Parti'den Başak Demirtaş açıklaması: Başvuru yaptı mı?

DEM Parti'den Başak Demirtaş açıklaması: Başvuru yaptı mı?
DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Başak Demirtaş'ın İstanbul adaylığı için açıklama yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Başak Demirtaş’ın adaylık başvurusuyla ilgili yapılan tartışmalara son noktayı koydu.

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Sehalattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın resmi adaylık başvuru yapıp yapmadığı sorulan Koçyiğit, "Sanırım bir yanlış anlaşılma var aslında. Bir polemik konusu oldu bu sosyal medyada. Başak arkadaşımızın yaptığı açıklamanın kendisi bizim açımızdan resmi başvuru niteliğindedir" diye konuştu.

"O anlamda ekstra bir başvuruya ihtiyaç duymuyoruz" diyen Koçyiğit, "Evrak anlamında söyleniyor sanırım? Böyle bir başvurusu yok" diye aktardı.

"BAŞAK DEMİRTAŞ EN GÜÇLÜ ADAYIMIZDIR"

Koçyiğit, "Zaten yaptığı açıklama da bir başvurudur. Bu başvuruyu aldık ve kabul ettik. Bir sorun yok" ifadelerini kullandı.

Başak Demirtaş'ın şu anda aday adayı niteliğinde olduğunu belirten Koçyiğit, "3 Şubatta MYK toplantımız yapılacak. En geç 5 Şubat'ta açıklarız." diye konuştu.

Koçyiğit, “Başak hanım, muhtemel adaylar adasında en güçlü adayımızdır. Biz de bundan büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar