Değişimciler isyan etti! Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday gösterilmesi için kaç milletvekili imza verdi

Değişimciler isyan etti! Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday gösterilmesi için kaç milletvekili imza verdi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda aday gösterilmesi için kaç milletvekilinin imza verdiği ortaya çıktı.

Yerel seçimlere kısa bir süre kalmışken, CHP 4-8 Kasm tarihlerinde yapacağı kurultaya hazırlanıyor. 1368 delegenin oy kullanacağı kurultayda, Genel Merkez yanlıları ve değişimciler bir yandan kurultayın seçilmiş delegelerini saflarında tutmaya çalışırken, diğer yandan doğal delege olan milletvekillerinden genel başkan adayları için imza toplama peşinde.

Millliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için şu ana kadar 130 CHP milletvekilinden 93’ü imza verdi. CHP kulislerinde dolaşan iddialara göre, Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçilmesi halinde Özgür Özel’in yerine Grup Başkanlığı’na getirileceği iddia edilen İstanbul Milletvekili Engin Altay ile İstanbul il kongresinde değişimcilerden yana tavır almasına karşın kurultayda Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği belirtilen Erdoğan Toprak da, CHP lideri için imza verecek.

Kurmaylar, il il delege listeleri üzerinde bir çalışma yaptıklarını söyleyerek, “Kemal Bey 750-800, Özel 475-500 civarında oy alır. 100’e yakın boş oy çıkabilir” açıklamasını yaptı.

ÖZEL ‘ÖNDEYİZ’ DEDİ

Tüm bunların yanı sıra CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Ankara’da bir grup basın mensubuyla bir araya geldiği toplantıda Milletvekili grubunda yüzde 55’e 45 biz önde olduklarını söyledi. Özel, açıklamasında ayrıca “Çoğunluk değişimden yana. Bunu Meclis’teki kavaslara sorsanız biliyor, sağır sultanın bildiği bir şey” dedi.

CHP'DE YUMRUKLU KAVGA

Suriye-Irak tezkeresinin görüşüldüğü salı günü ise Genel Kurul ilginç anlara sahne oldu. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için milletvekillerinden imza toplanması gerilime yol açmış, CHP’li milletvekilleri arasında Whatsapp üzerinden mesajlarla söz düellosu yaşanmıştı. Edinilen bilgiye göre bu gerilim, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal arasında, Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki makamındaki özel kalem odasında fiziki kavgaya dönüştü. CHP liderinin de makamında olduğu sırada kavganın yumruklaşmaya kadar vardığı iddia edildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar