CHP kulisleri hareketlendi: Mansur Yavaş’tan Kılıçdaroğlu hamlesi

CHP kulisleri hareketlendi: Mansur Yavaş’tan Kılıçdaroğlu hamlesi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Büyük Kurultay Delegesi Mansur Yavaş’tan, Kılıçdaroğlu için bir hamle geldi.

Yerel seçim çalışmalarının ivme kazandığı CHP’de yaklaşık il kongrelerinin tamamlanmasıyla beraber oklar 4-5 Kasım’da yapılacak 38. Olağan Kurultay’a çevrildi.

Kurultayda Partinin genel başkanlığı için farklı adayların ismi yer alsa da CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile değişimcilerin adayı partinin grup başkanı Özgür Özel arasında geçmesi bekleniyor.

Kurultaya az bir süre kalmışken gazeteci Barış Yarkadaş CHP kulislerini hareketlendirecek bir bilgi paylaştı. Yarkadaş, Mansur Yavaş'ın Kılıçdaroğlu için imza verdiğini söyledi.

Yarkadaş, iddialarını şöyle sıraladı:

"CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Büyük Kurultay Delegesi Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olması için imza verdi.

Öte yandan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesi için açılan metne imza attı."

Ayrıca genel merkez çevrelerinin Kılıçdaroğlu'na “Bu son kongrem. Yerel seçimlerden sonra mayısta partiyi yeniden kurultaya götürüp işi ehline vereceğim” mesajıyla, kurultaya gitmesini önereceği iddia edilmiş ve gündem olmuştu.

baris-yarkadas.png

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar