Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
E. Onur Çanakçı

E. Onur Çanakçı

Derin Ekonomi

Daha iyi bir Türkiye..

Kıymetli dostlar, Türkiye''nin ekonomisi artık hayat bile edilemeyecek kadar iktisat biliminden uzakta hareket ediyor..

Düşürülen faiz, müdahale edilen piyasa, yüksel maliyetli borçlanma, ve tüm yükü üzerinde hisseden bir millet..

Halkın satınalma gücünü her geçen gün kaybetmesi , halkın yaşam enerjisini her geçen gün biraz daha yitirmesi, buna karşılık vergi ile yaşanan saltanatın hız kesmeden tam gaz devam etmesi.. İşte memleketimin özeti..

Devlet kurumlarının geri aktarımları bu kadar mı zor.. Covid zamanı, vaka sayıları saklandı, şimdi Tüik eliyle enflasyon.. Merkez Bankası zaten artık kapalı kutu derken, en ufak bir olayda internet kısıtlaması başladı..

Şaka değil gerçek.. Türkiye pazar günü yaşanan patlama sonrası gündemi VPN ile takip edebildi.. Şimdi siz şeffaf olmazsanız, siz açık olmazsanız, siz halk için değil, kendi beka ve koltuk sevdanız için devlet kurumlarını ederseniz, eninde sonunda o koltuktan seçim ile indirilirsiniz..

Ve o sonunda kelimesi bence bu seçim olacak..

Balın kıymetli dostlar.. Dolar tüm dünyada düşmeye en azından gevşemeye başladı.. Bizde neden hala aynı.. Çünkü suni bir şekilde tutulduğu için, ne iniş ne çıkış bizim tabela kuruna etki etmiyor.. Aslında ediyor.. Nasıl.. Kur o mertebede kalsın diye harcanılan paraların ucu bucağı yok..

Devlet bütçesi 4 trilyon 470 milyar olarak açıklandı, çok mu.. Bence değil.. Neden derseniz, biz büyük bir ülkeyiz.. 10 trilyon olmalıydı.. Ama devlet kendine 2 tane daha özel uçak alsın, veya yeni bir saray yaptırsın diye değil… Tarıma, sanayiye, Türkiye''nin önünü açacak olan alanlara yatırım yapılarak..

O zaman 10 trilyon giderimiz olsa da 15 gelir olacak..

27 milyon hektar ekilebilen arazi düşmüş 16 milyon hektara.. Geçen sene 5,5 milyon çiftçiye ödenmesi gereken 75 milyar lira varken, sen ödedin 25 milyar..

Soru basit;

Sen kendi elinle tarımı bu hale getirmişken, ekmek yaptığın buğdayın dışarıdan gelmesine şaşırıyor musun…

Önce tarım.. Önce sanayi.. Önce gelecek nesillere bırakacağımız bir Türkiye inşa etmek için pragmatik planlar yapacağımıza, koltukta bir dönem daha nasıl otururuz sevdasıyla palyatif çözümler üretirsek, ülkemizin geleceğini çalmaktan başka bir şey yapmayız..

Baz etkisi ile enflasyon düşer mi.. Düşer.. Yani et 100 liradan 185 e değil de 170 e fırlar.. Bu mu mutlu ediyor sizi..

Halkın cebine etki etmeyen çözüm , eğer seçim yatırımı için önünüze geliyorsa, anlık bir sahte bahardır..

Mesela Kyk borcu yüzünden evine haciz gelen bir öğrenciye , seçim zamanı ailesini görmesi için bilet parası vaadi.. Trajikomik sadece..

Arkadaş Türkiye o kadar dinamik bir ülke ki, her zaman her şartta kendini toplarlar, istikrarı sağlar.. Ama devlet eliyle çarka çomak sokmayacaksın..

İhracatçının elindeki dolarları, kendi açıkların için alıp, arka kapıdan satmayacaksın.. "Onların ticari alanına müdahale etmek, sadece seni ve milleti geri götürür" destekte her gün , kulak asan olmuyor..

Ama millet her şeyin farkında.. Sosyal medya ve anketleri incelediğimizde iktidar partisinin büyük bir kan kaybı yaşadığını anlamak zor değil.. Tek adam rejimi Türkiye''yi her anlamda istikrardan uzak bir ülke haline getirdi..

Türkiyemiz her haliyle cennettir.. Toprağı, insanı, sahip olduğu değerleri ve hoşgörüsü ile…

Yüreği ile oy verir bu millet.. Sevdi mi tam sever sildi mi tam…

Daha güzel bir Türkiye içinde yaşamak, daha iyi yönetilen devlet kurumlarından geçer.. Liyakatin aidiyet duygusunun üzerinde olmasından geçer.. Ne zaman ki koltuklar siyaseten liyakat ile idare edebilecek sahiplerine verilir, ne zaman ki devlet kurumları iktidar için değil, millet için çalışır, işte o zaman huzur dolu bir Türkiye''ye adım atarız..

Hepinize teker teker sevgilerimi saygılarımı sunuyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları