Erdoğan'a hakaret davasında karar çıktı

Erdoğan'a hakaret davasında karar çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan ve 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanan 83 yaşındaki Genco Erkal, üzerine atılı suçtan beraat etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılan bir hakaret davası daha sonuçlandı. 83 yaşındaki usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında açılan ''Cumhurbaşkanına hakaret'' davasında mahkeme, atılı suçun unsurları oluşmadığına kanaat getirdi.  

16. Asliye Ceza Mahkemesi''ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Genco Erkal avukatlarıyla katılırken, müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın avukatı da salonda hazır bulundu. Davayı karara bağlayan mahkeme, atılı suçun yasal unsurları oluşmadığından Erkal''ın beraatine hükmetti.

ELEŞTİRİ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLDİ

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, sanığın dava konusu sosyal medya paylaşımlarının eleştiri kapsamında olduğunu değerlendirdi. Mütalaada, anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine göre sanığın politik paylaşımlar yapabileceğine değinilerek, sanığın beraati talep edildi. 

TEK KELİMELİK AÇIKLAMA

Görülen duruşma sonrası ne hissettiği sorulan usta oyuncu Erkal, kendisine destek olmak için gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Turgut Kazan ile hatıra fotoğrafı çektirirken, karara ilişkin "Mutluyum" mutluyum demekle yetindi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar