Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: Çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: Çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen programda çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklamalar yaptı. Erdoğan, tek seferliğe mahsus verilecek olan 5 bin TL'lik ikramiyenin çalışan emeklilere de verileceğini duyurdu.

"Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye verilecek mi?" sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf emeklilerimiz dahil olmak üzere toplamda 4 milyon 689 bin emekli, 5 bin TL ödeme fırsatından yararlanabilecek" açıklamasını yaptı.

aa-20231124-33014270-33014266-turkish-president-recep-tayyip-erdogan.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

Bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de uzun ömürler diliyorum. Emeklilerle ilgili bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Geçen ay bir defaya mahsus ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili teklif meclisten geçti. Çalışan emeklilerimizin hesabına da 5 bin TL yatırıldı. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emekliliklerimiz içinde de bir kırgınlığa neden olduğunu gördük. Bakanlarımıza gerekli düzenlemelerin yapılması talimatını verdik, bugün hazırlıklar tamamlandı. İlgili kanun teklifi önümüzdeki hafta Meclis'e gelecek.

Çiftçi ve Bağ-Kur emeklileri de tek seferlik 5 bin TL ödeme imkanından yararlanacak. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapacağız. Bugün de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü idrak ediyoruz. Çağın getirdiği sıkıntıları milletler ancak kökleriyle bağlarını sağlam tutarak aşabilirler. Diğer türlü sağa sola savrulmaktan kurtulamazlar.

YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar