2500 lira olan kirayı 7500'e çıkaran ev sahibine Erdoğan'dan sert sözler

2500 lira olan kirayı 7500'e çıkaran ev sahibine Erdoğan'dan sert sözler
Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kiracılarına fahiş miktarda kira zammı yapan ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet ederek şu değerlendirmede bulundu: Yakında piyasa gerçekleriyle uyumlu rakamlara geleceğine inanıyorum.

2500 liralık ev kirasını bir anda 7500 liraya çıkaran ev sahibine ilişkin konuşan Erdoğan, "Ama insaf yahu, 2 bin 500'den 7 bin 500'e. Bu ne vicdandır? Yakında piyasa gerçekleriyle uyumlu rakamlara geleceğine inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Ev sahiplerinin insaf dışı uygulamalarını bir kenara koyamayız. Dün bir vatandaşım bana onu söyledi. Dedi ki 'kiracıyım'. 'Ne ödüyorsun' dedim. 'Başkanım şu anda ev sahibi beni ciddi manada sıkıştırıyor, 2 bin 500 lira veriyordum, kiramı 7 bin 500 liraya çıkardı, ya verirsin ya evden çıkarsın' diyor. Şimdi insaf, 2 bin 500'den 7 bin 500'e evin kirasını çıkarmak.

Mecburen o ilçedeki belediye başkanımızı aradım, ricada bulundum. Dedim ki 'ya uygun bir kiralık yer bul veyahutta bizim TOKİ'nin evleri varsa oradan kendisine bir imkan sağla'. Bu vicdan. Her şeyi devletten beklemek herhalde olacak bir şey değil. El ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız. Ben herhalde o ev sahibine, şu anda belki dinliyor eni 'sen de vicdan var mı' diye sormak durumundayım. Bu kadar konut yapıyoruz, çözüm geliştirmeye çalışıyoruz. Ama insaf yahu, 2 bin 500'den 7 bin 500'e. Bu ne vicdandır? Yakında piyasa gerçekleriyle uyumlu rakamlara geleceğine inanıyorum."

Öte yandan deprem bölgesiyle ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

"DEPREM BÖLGESİNİN YENİDEN AYAĞA KALDIRILMASI BİRİNCİ ÖNCELİĞİDİR"

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması hükümetimizin birinci önceliğidir. Dün Malatya'da meydana gelen depremler, deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatmıştır. Tüm Malatyalı kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum.

Deprem öncesi 10 bin 977 okul, 119 bin 200 derslikle eğitim hizmetlerimizi sürürdüğümüz bölgede 969 okul, 12 bin 120 dersliğimiz hasar alarak kullanılamaz hale geldi. Planladığımız okul ve derslik sayısına ilaveten deprem sonrası ihtiyaç duyulan 2 bin 571 derslik açtık. Bölgede 45 bin dersliğimizin bakım onarım çalışmalarını tamamladık. Deprem konutları ve köy evlerimizin yakınına devam ediyoruz. Toplam 46 bin konut ve köy evini yılbaşından önce hak sahiplerine teslim edeceğiz.

Deprem bölgesinde öğrencilerimizin eğitimi eksik kalmasın diye fedakarca çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Omuz omuza gönül gönüle vererek bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğimize inanıyorum."

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar