Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ateş püskürdü! İnsanlığınıza yazık!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ateş püskürdü! İnsanlığınıza yazık!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Altın Kelebek Ödül Töreni’nde sahneye çıkan oyuncu Ecem Erkek’in sözlerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği Altın Kelebek Ödül Töreni'nde sahneye çıkan oyuncu Ecem Erkek'in konuşmasına tepki gösterdi.

Tören sırasında "en iyi komedi dizisi kadın oyuncusu" ödülünü alan Ecem Erkek'in, hayvan haklarına vurgu yaptığı konuşması, dikkat çekici bir an olarak öne çıktı.

Saral, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları belirtti: "Bu konuşma öylesine yapılmış, genel geçer bir konuşma değil. Bu konuşma, milletin sinir uçlarına dokunmak maksadıyla ayrımcılığı pekiştirmek için yapılmış hazırlanmış bir konuşma. Bu konuşma, 7 Ekim’den bu yana katledilen 3 binden fazla çocuğun, binlerce kadın, yaşlı ve gencin öldürülmesini yok sayan; köpeğini onlardan üstün tutup, öncelediğini belirten kasıtlı bir konuşma. Her canlı bizim için değerlidir, önem arz etmektedir ama ne yazık ki kalbinde merhamet bulundurmayanların hayvan sevgisi yalnızca şovdan ibaret oluyor. Yazık! Size, sanatınıza ve insanlığınıza…"

Ödül töreninde yapılan konuşmada, Erkek, "En iyi komedi dizisi kadın oyuncusu" ödülünü aldıktan sonra şunları söylemişti: "Minicik bir şeyden bahsedeceğim. Beni izleyemeyen ve izlese de hiçbir şey anlamayacak olan ama eve dönmemi sabırsızlıkla bekleyen köpeğim var benim. Şu anda arkadaşıma emanet, gözüm arkada değil. Çok şanslı ve mutlu bir köpek. Fakat sokaklarda onun kadar şanslı mutlu olmayan bir sürü canımız var. Biz vicdanlı bir milletiz, merhamet duygusu yüksek bir milletiz. Onları hayattan koparmadan da onlarla sağlıklı bir ortak yaşamı sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Belediyelerde yapılacak olan, yapılması beklenen kısırlaştırma faaliyetinin bu sorunu çözeceğinden eminim."

ecem-erkek.jpg

er.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar