Naci Görür ağlayarak 18 il saydı! Bunların kaderi Hatay gibi olacak

Naci Görür ağlayarak 18 il saydı! Bunların kaderi Hatay gibi olacak
Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, içinden fay hattı geçen 18 ili tek tek açıkladı.

Türkiye'nin geçtiğimiz şubat ayında yaşadığı büyük depremin ardından, Bursa Gölcük merkezli yaşanan son depremle birlikte uzmanlar, ülkenin deprem riski altındaki bölgelerini yeniden değerlendirmeye aldı. Deprem konusundaki bilgisi ve açıklamalarıyla tanınan Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem riski taşıyan illeri tek tek sıralayarak dikkat çekti. Görür, Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladığı Kafa TV programında, "Fay hattı üzerinde bulunan bu iller, ne yazık ki Maraş, Hatay gibi bir kaderi paylaşıyor" dedi ve risk altındaki 18 ili şu şekilde sıraladı: Denizli, Muğla, Osmaniye, Erzincan, Kayseri, Kocaeli, Tokat, Kahramanmaraş, Balıkesir, Hatay, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari...

Yerbilimci, belirttiği illerin doğrudan fay hattı üzerinde yer aldığını vurgulayarak, "Bu bölgelerdeki fay hatları oldukça güçlü. Her bir şehirde 7 ve üzeri büyüklükte deprem riski taşıyorlar. Eğer burada deprem olursa, zarar ve kayıplar anormal olacaktır" diye konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür'ün dikkat çeken açıklamaları arasında, geçtiğimiz şubat ayında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yaşadığı bir olay da yer aldı. Görür, bu olayı anlatırken duygusal anlar yaşayarak, insanların uyarılara kulak vermemesinin sonuçlarını dile getirdi. İstanbul'daki deprem riskinin de sıkça gündeme geldiği bu dönemde, uzmanların uyarıları ve açıklamaları büyük bir önem taşıyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar