Cumhur İttifakı’nın Ankara’da oy endişesi: Kalbi kırık eski 2 MHP’li tüm planları alt üst etti

Cumhur İttifakı’nın Ankara’da oy endişesi: Kalbi kırık eski 2 MHP’li tüm planları alt üst etti
Siyaset kulislerinde dolaşan bilgilere göre, Cumhur İttifakı’nın Ankara’da oy endişesi yaşadığı belirtiliyor. Özellikle eski MHP’li iki ismin CHP’den aday olması seçimin başa baş gideceğini gösteriyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 30 büyükşehir başta olmak üzere büyükşehir ilçeleri ve bazı illerde ortak adaylarla yerel seçimlere katılma kararı almıştı. Bu karar kapsamında MHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayarak, Keçiören belediye başkanı ve ittifakın ortak adayı Turgut Altınok'a destek verecekti. Ancak, Ankara'nın Polatlı, Etimesgut, Gölbaşı ve Elmadağ ilçeleri MHP'ye bırakılmıştı.

MHP'Lİ İSİM CHP'DEN ADAY OLDU

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, MHP'nin Polatlı'da eski Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya yerine Levent Çağlancı'yı aday gösterme kararı, Yıldızkaya tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Yıldızkaya, tepkisini göstermek için CHP'nin Polatlı Belediye başkan adayı olmuştu. Bu durum, MHP içinde sert tepkilere neden olmuştu.

ODABAŞI DA CHP'DEN ADAY

Gölbaşı'nda ise MHP, mevcut belediye başkanı Ramazan Şimşek ile "yola devam" kararı almıştı. Ancak CHP, Gölbaşı'nda Şimşek'in karşısına eski Gölbaşı Belediye Başkanı ve eski MHP'li Yakup Odabaşı'nı aday göstermişti.

YARIŞ BAŞA BAŞ GEÇECEK

İktidar kulislerinde, eski MHP'li Yıldızkaya ve Odabaşı'nın her iki ilçede milliyetçi muhafazakâr seçmenden oy aldığı ve seçimlerin başa baş geçeceği belirtiliyor. Bu durum, ilçelerdeki milliyetçi-muhafazakâr oyların bölündüğünü ve her iki ilçede eski MHP'li yeni CHP'li adayların yarışı önde götürebileceği şeklinde değerlendiriliyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar