Haftalık ve yıllık izinler sil baştan değişiyor! Yeni düzenlemenin detayları netleşti

Haftalık ve yıllık izinler sil baştan değişiyor!  Yeni düzenlemenin detayları netleşti
Bakanlık milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Haftalık 45 saat olan çalışma saati kaç saate düşecek? Haftalık izinler artacak mı? İşte detaylar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerine yönelik yeni düzenleme için düğmeye bastı. Hazırlanan yeni çalışma planına göre mesai saatleri düşürülürken aynı zamanda haftalık ve yıllık izinler de de düzenleme yapılacak. Haftalık 45 saat olan çalışma saati kaç saate düşecek? Haftalık izinler artacak mı? İşte detaylar…

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren yeni düzenleme için adımlar atıldı.

yillik-izin-sureleri-kosullari-ve-hesaplamasi-scaled-e1658481709921.jpg

Haftalık çalışma süresi 45 saatten 40 saate düşebilir. Ancak bu değişiklikle sınırlı kalmayacak, haftalık ve yıllık izinlerde de düzenleme yapılacağı gündemde.

yillik-izin-ucreti-nasil-hesaplanir-97d9d25fcb-b6926235e5.webp

Türk İş Kanunu'nun yeniden düzenleneceği bildirildi. Ülkemizdeki haftalık çalışma süresi genellikle 45 ile 48 saat arasında değişiyor ve bu durum çalışanların ailelerine zaman ayırmalarını zorlaştırıyor. Şimdi ise yeni düzenleme ile bu sürenin 35 ile 40 saate indirilmesi hedefleniyor.

Kanal D’de yer alan habere göre, sadece günlük çalışma saatleri azalmayacak, aynı zamanda haftalık ve yıllık izinlerin sayısında da artış planlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar