Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Kabuklarını kaynatıp için o sorunu kökten bitirin

Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Kabuklarını kaynatıp için o sorunu kökten bitirin
Fındık kabuklarını çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün. Çünkü bu kabuklar, kaynatılarak içildiğinde sağladığı faydalara inanamayacaksınız. Belki de uzun süredir fındık kabuklarını göz ardı etmiş olabilirsiniz, ancak faydalarını öğrendikten sonra artık çöpe atmak istemeyeceksiniz.

Öncelikle, fındık kabukları içerdikleri antioksidanlar sayesinde cilt sağlığınızı destekler. Antioksidanlar, cildinizi serbest radikallerin zararlarından korur ve genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Üstelik, bilimsel olarak kanıtlanmış. Fındık kabukları ciltteki iltihaplanmayı azaltır ve akne gibi cilt sorunlarını hafifletir.

Fındık kabuklarını kaynatarak içmek ise başka faydalar sağlar. Özellikle kış aylarında sıkça karşılaşılan nezle ve grip gibi rahatsızlıklarla mücadele ederken, fındık kabuklarını kullanabilirsiniz. Fındık kabuğu suyu içmek, nezle ve grip gibi rahatsızlıklara iyi gelir ve öksürüğü kesmeye yardımcı olur. Ayrıca, sıtma ve sara gibi hastalıklarla mücadelede de destek olur.

660c186f0f442226-w1200xh675.webp

Günlük olarak iki fincan fındık kabuğu suyu içmek, vücudunuzun sağlığını desteklemek için kolay ve doğal bir yöntem olur. Artık fındık kabuklarını atmadan önce bir kez daha düşünün.

NOT: Bu tarifi kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Her insanın bünyesi aynı değil olası yan etkilerle karşılaşmamak için doktorunuzdan tavsiye alabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar