Çilingircilerin sır gibi sakladığı o yöntem! Kilitli kapıyı açmak sadece 1 dakika sürüyor

Çilingircilerin sır gibi sakladığı o yöntem! Kilitli kapıyı açmak sadece 1 dakika sürüyor
Günlük yaşamda karşılaşabileceğimiz en sinir bozucu durumlardan biri, kapı kilidinde kırılan anahtardır. Artık endişelenmenize gerek yok, çünkü bu sorunu çözmek için birkaç basit yöntem mevcut ve bir çilingire başvurmadan kendi başınıza çözebilirsiniz.

Hayat bazen bize ani sürprizler yapabilir ve bu sürprizler bazen kırık bir anahtar ya da sıkışmış bir kilit şeklinde karşımıza çıkar. Acele etmek veya şanssızlık da işin içine girerse, bu durum biraz daha sinir bozucu hale gelir. Anahtarlar zamanla aşınır ve kapıyı açarken gereğinden fazla güç uygularsanız, ani bir kırılma meydana gelir. Ayrıca, kilidin arızalı olması veya döküntüler nedeniyle tıkanması da kırık anahtar sorununa yol açar.

Bu tür durumlarda hemen çilingirciye başvurmak zorunda değilsiniz. İşte bu sorunu kendi başınıza çözebileceğiniz birkaç yöntem:

660d63d163514252.webp

İLK YÖNTEM: YAĞLAMA!

Kırılan anahtarı çıkarmak için normal bir yağlayıcı kullanabilirsiniz. Su bazlı bir yağlayıcı tercih etmek önemli. Önce yağlayıcıyı kama yuvasına doğru hizalayın. Ardından kırılan anahtarı çıkarmak için kargaburun kullanın. Yağlayıcı sayesinde anahtar daha kolay ve sorunsuz bir şekilde kayacak, böylece anahtarı çıkarmak çok daha kolay olacak.

660d63deee184282-w1200xh675.webp

DİĞER YÖNTEM: CIMBIZ!

İlk olarak, kırılan anahtarı çıkarmak için uygun boyutta bir cımbız seçmelisiniz. Cımbızın, anahtarın ucunu tutacak kadar büyük olması önemli. Seçtiğiniz cımbızın, anahtarın ucunu çıkarmak için yeterince çıkıntılı olup olmadığını kontrol edin. Cımbızı doğru açıyla yerleştirerek, kırılan anahtarın ucunu tutun. Yavaşça ve sabırla çekerek anahtarı dışarı çıkarmaya çalışın. Bu işlem sırasında acele etmeyin ve dikkatli olun. Anahtarı başarıyla çıkardıktan sonra, kalan parçaları temizleyin ve kilidin durumunu kontrol edin.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar