Çin'de işe yaramadı Türkiye'de de çökebilir!

Çin'de işe yaramadı Türkiye'de de çökebilir!
İngiliz finans gazetesi Financial Times'da yayımlanan analize göre, Çin'in inşaata dayalı büyüme modelinin çöktüğü belirterek dünyanın kendisini hazırlaması gerektiğini belirtti.

ÇİN'DE İŞE YARAMADI TÜRKİYE'DE DE ÇÖKEBİLİR!

Financial Times gazetesi, Çin ekonomisini değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Analizde, Çin’in küresel ekonomiye en az yirmi yıldır güç veren emlak odaklı büyüme modelinin bozulduğu aktarıldı.

"ŞİMDİ BİR ÇÖKÜŞE DÖNÜŞÜYOR"

FT yayın kurulu imzası ile yayımlanan analizde, "İnsanlık tarihinin en büyük emlak patlaması sona erdi ve şimdi bir çöküşe dönüşüyor. Ancak bu durum Çin ekonomisinin kalbindeki daha inatçı bir rahatsızlığı ortaya koyuyor" açıklamasında bulundu.

"DÜNYA KENDİNİ HAZIRLASIN"

İngiliz finans gazetesi Financial Times''da yayımlanan analizde, "Bu durum zihniyette de sezgisel bir değişim gerektirecek. Pekin, artık kaçınamayacağı uzun ve zorlu bir ekonomik dönüşüme kendisini hazırlamalı. Dünya ise kendini Çin’in aşırı hızlı büyümesiyle geçen kırk yıllık bir dönemin sonuna hazırlamalı" açıklamalarına yer verildi.

Financial Times''da yer alan bu yazı her ne kadar Çin hakkında olsa da son yirmi yıldaki ekonomik adımlarının merkezinde inşaat olan Türkiye''nin de benzer bir çöküşü yaşayabileceği ve şimdiden de bunun emarelerini gösterdiği ortada.... 

Times''in yazısını değerlendiren uzmanlar fahiş kira artışı ile başlayan konut krizinin daha çok konut yapılarak çözülemeyeceğini ve mevcut konut stokunun doğru idare edilmesi gerektiğini hatırlatırken, çözümü daha çok bina yapmakta bulan bir hükümet anlayışının ekonomiyi zora sokacağını söylüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar