Cinayet hükümlüsüne devlet koruması!

Cinayet hükümlüsüne devlet koruması!
Diyarbakır anneleriyle birlikte 4 yıldır eylemlerine devam eden Celil Begdaş, cinayet suçundan arandığı ortaya çıktı. Devletin koruma sağladığı Begdaş, gittiği adliyede yakalandı ancak, iki polis eşliğinde cezaevine götürülürken firar etti.

Sözcü'nün aktardığına göre; Diyarbakır anneleriyle uzun süredir birlikte eylemlerine devam eden Celil Begdaş'ın cinayetten arandığı ortaya çıktı. Devlet tarafından koruma bile verilen Begdaş, gittiği adliyede yakalandı. Cezaevine götürülen Begdaş, firar etti.

Diyarbakır'da, HDP il binası önünde 4 yıldan beri oturma eylemi yapan Celil Begdaş yıllardır göz önünde bulunuyordu. Ancak Begdaş'ın kasten adam öldürmek suçundan kesinleşmiş 45 yıl hapis cezasının olduğu ortaya çıktı.

Yetkililer, bu durum üzerine harekete geçerek Begdaş'ı gözaltına aldı. Ancak Begdaş, adliyeden firar ederek kaçtı.

1-001.jpg

8 AYDIR GÖZ ÖNÜNDE FİRARDI

Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturarak dikkat çeken Celil Begdaş, 4 Mayıs 2023 tarihinde adliyeye gitmek üzere harekete geçti. Begdaş'ın dikkat çeken bir detayı ise, polis ve askerlerin tayin işleri, işsiz kişilerin işe yerleştirilmesi gibi konularda eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu doğrudan cep telefonundan arayarak destek istemesiydi.

Ancak adliyeye girişte rutin kimlik kontrolünde polislerin dikkatini çeken Begdaş, kasten adam öldürmek suçundan İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kesinleşmiş 45 yıl hapis cezası aldığını öğrendi. Üstelik bu ceza, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından da onanmıştı. Begdaş'ın can güvenliği olmadığı için kendisine tahsis edilen koruma polisi de yanındaydı.

6.jpg

GBT kontrolünde ortaya çıkan bilgiler, Begdaş'ın en az 775 cezaevinde yatması gerektiğini gösterdi.

Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturarak dikkat çeken Celil Begdaş'ın gerçekleştirdiği eylemlerin ardında, terör örgütüne katılan oğlu Yusuf'un durumu yatıyordu. Begdaş, oğlunun terör örgütüne katılmasıyla başlayan endişe ve acı dolu bir süreç içinde, çocuğunu geri getirmek ve benzer durumdaki ailelere destek olmak amacıyla eylem yapıyordu.

17 AYRI SUÇ KAYDI VAR

Yağma, hakaret, tehdit, kasten yaralama gibi 17 ayrı suçtan kaydı bulunan Begdaş'ın geçmişindeki suç kayıtları nedeniyle infaz savcılığına sevk edilmesi, karmaşık bir hukuki süreci başlattı.

65.jpg

SOYLU'YU ARADI TUZAK KURDULAR DEDİ

Savcının tutuklama müzekkeresi düzenleyip derhal cezaevine teslim edilmesini istemesiyle birlikte, Begdaş'ın tuvalete gitme bahanesiyle iddiaya göre eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu arayarak FETÖ'cülerin tuzak kurduğunu belirterek yardım talep etmesi ilginç bir gelişmeye yol açtı.

İki polis, Begdaş'ı cezaevine götürmek üzere adliye binasından çıkardıklarında, beklenmedik bir olay meydana geldi. Begdaş, iddiaya göre polislerin aracının arızalandığını söyleyerek tuvalete gitmek istedi. Polis ifadelerine göre, araçtan indikleri sırada Begdaş, arka kapıyı açarak kaçmayı başardı. Hava karanlık olduğu için yapılan "dur" uyarılarına rağmen Begdaş, ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi.

64.webp

İKİNCİ KEZ YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Hakkında açılan soruşturmalara rağmen takipsizlik kararı verilen iki polisin hikayesiyle birlikte, Celil Begdaş'ın firar suçundan asliye ceza mahkemesinde yargılandığı gelişmelerin ardından, Diyarbakır'ın HDP il binası önünde 4 yıldan beri oturma eylemi gerçekleştiren ve çocuklarının terör örgütü PKK'ya katılmasını HDP'yi sorumlu tutan kadınlarla birlikte eylem yapan Begdaş'ın hayatındaki ilginç detaylar ortaya çıktı.

.jpg

Begdaş, oğlu Yusuf için çadırda en aktif isimlerden biri olarak biliniyordu. Ankara'ya giderek HDP Genel Merkezi önünde de eylem gerçekleştiren Begdaş, provokatif girişimleri ve muhalefet liderlerine yönelik sert sözleriyle sürekli dikkat çekiyordu. Süleyman Soylu ile olan yakınlığı nedeniyle kentte polis ve askerlerin tayin durumlarından, iş arayan kişilere iş bulma vaadiyle menfaat temin etmeye kadar birçok suçlamayla anılan Begdaş, hukuki sorunları ve olaylarla dolu geçmişiyle gündemi meşgul ediyordu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar