Çin hükümetine casusluk yaptığı iddia ediliyordu! TikTok CEO'su ABD Kongresi'nde ne ifade verdi?

Çin hükümetine casusluk yaptığı iddia ediliyordu! TikTok CEO'su ABD Kongresi'nde ne ifade verdi?
TikTok CEO'su Shou Chew, uygulamanın ulusal güvenlik riski yarattığı ve Çin hükümeti ile bağlantılarının olduğu endişesi sebebiyle ABD Kongresi'nde ifade verdi.

Dünyanın en ünlü sosyal medya platformlarından biri olan TikTok''un CEO''su Shou Chew, ulusal güvenlik tehdidiyleTiktok’un Çin hükümetine bilgi sunma, veri güvenliği, ulusal güvenlik tehdidi ve gençlerin ruh sağlığını etkileme endişeleri çerçevesinde ABD Kongresi’nin Enerji ve Ticaret Komitesi''ne ifade verdi.

Çin hükümetinin uygulamayı casusluk ve propaganda yaymak için gizli bir araç olarak kullandığı endişeleriyle ABD''de yasaklanma riskiyle karşı karşıya kalan TikTok’un CEO''su Chew ifadesi sırasında iddiaları reddederek, platformun veri güvenliği risklerini azaltacağını belirtti.

Yaklaşık 5 saatten fazla süren duruşma sırasında ABD Kongresi Komite üyeleri, Çin hükümetinin uygulama üzerinden kullanıcı verilerine ne kadar erişimi olduğu konusundaki endişelerini söyledi. Chew, ABD''li yetkililerin güvenlik endişelerini "varsayımsal" olarak nitelendirerek, "Belirtilen birçok riskin varsayımsal ve teorik riskler olduğunu düşünüyorum, ben herhangi bir kanıt görmedim" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar