ABD yüksek mahkemesinde ilk kripto davası Coinbase görülecek

ABD yüksek mahkemesinde ilk kripto davası Coinbase görülecek
Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, San Francisco merkezli kripto para borsası Coinbase’ta ilk kripto davası görülecek.

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, San Francisco merkezli kripto para borsası Coinbase’in tartışmalı bir davasını görüşmeye hazırlanıyor. Coinbase’in avukatlarının kripto para borsasına karşı bir çift toplu davayı durdurmaya ikna edecekleri kripto ile ilgili ilk davada avukatlar dokuz yargıcı etkilemeye çalışacak.

Yüksek mahkemenin dinleyeceği davada kripto öğeleri içeriyor olsa da davanın kendisi bir kripto davası değil. Dava, taraflardan biri – Coinbase- anlaşmazlığı tahkime göndermeye çalışırken, bir davanın federal mahkemede devam edip etmeyeceği şeklinde uzayıp giden tartışmalar da bulunuyor.

Bununla birlikte ABD Yüksek Mahkemesi’nin inceleyeceği diğer davada, borsanın Haziran 2021’de düzenlemiş olduğu milyon dolarlık bir çekiliş olayı yer alıyor. Davalar artmaya devam ederken, Coinbase’in dava süreçlerine daha fazla vakit ayırması gerekiyor. Bu noktada Coinbase ’in kısa bir süre önce ABD dışında yeni bir pazar arayışına girdiği belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar