Çin aşısındaki aracı firma gerçeği ortaya çıktı! Dünya basını Fahrettin Koca'yı kaynak gösterdi

Çin aşısındaki aracı firma gerçeği ortaya çıktı! Dünya basını Fahrettin Koca'yı kaynak gösterdi
CHP Milletvekili Murat Emir 20 gün önce Çin aşısının alımında aracı firma kullanıldığı iddia etmişti. Gerçek, TRT muhabirinin Çin'den paylaştığı fotoğrafla doğrulandı. Ayrıca Bakan Koca'nın "Pekin gümrüğünde görülen vaka" sözleri kafa karışıklığına yol açtı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir 20 gün önce Çin aşısının alımında aracı firma kullanıldığı ve aşıyı Keymen İlaç firmasının getirdiği iddia etmişti.

İddia, TRT muhabirinin Çin'den paylaştığı fotoğrafla doğrulandı.

trt1.jpg

BirGün'den Oktay Evsen'in haberine göre; İlaç kolilerinin üzerinde Keymen İlaç yazısı görülürken CHP'li Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "DMO doğrudan alacak, aracı yok" sözlerini hatırlattı. Emir, "Bir kere de bir dediğiniz bir şey doğru çıksın. Böylesine stratejik bir alımda neden aracı firma kullanıyorsunuz?" diye sordu.

"BİR KERE DE AÇIK, ŞEFFAF BİR SÜREÇ YÜRÜTÜN"

Sağlık Bakanının bir kez daha halka yalan söylediğini ve yine yalanının kısa zamanda ortaya çıktığını belirten Emir, şu ifadeleri kullandı:

“Başından beri soruyoruz. Aracı firma olacak mı dedik. En son da Keymen getirecek dediğimizde bakan, 'aracı filan yok' diyerek, Devlet Malzeme Ofisi'nin direkt kendisinin alım yapacağını belirtmişti. Oysa Keymen İlaç firmasının, son aylarda Sinovac’tan yüklü miktarda ithalat yaptığını biliyoruz.

Bakan bir kez daha U dönüşü yapıyor. Böylesine bir stratejik ürün söz konusuyken, neden aracı firma kullanılıyor? Madem aracı firma kullanıyorsunuz, neden bunu saklıyorsunuz. Bunun eninde sonunda ortaya çıkacağını öngöremiyor musunuz? Bir kere de açık, şeffaf bir süreç yürütün. Bir kere de söylediğiniz bir şey doğru çıksın."

DÜNYA BASINI FAHRETTİN KOCA'YI KAYNAK GÖSTERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den Pazar gecesi yola çıkması beklenen korona virüs aşılarının, Pekin gümrüğünde korona virüs vakası olduğu için ertelendiğini söyledi. Dünya basını Pekin gümrüğünde vaka görüldüğü haberine Fahrettin Koca'yı kaynak gösterdi.
Pekin'de vaka görülen bölgelerin ismini yazan Nikkei Asya gazetesi, bölgeler arasında Pekin gümrüğünü saymazken; gümrükte vaka olduğunu yazan tüm dünya basını Fahrettin Koca'yı referans gösterdi.

vaka1.jpg

Nikkei Asya'nın Reuters'a dayandırdığı habere göre vaka görülen bölgeler ise Shunyi, Chaoyang ve Tongzhou olarak duyuruldu.
vaka2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar