Çiğneme sayısını değiştirerek 15 kilo verdi: Spor, diyet yapmadı... İşte ideal çiğneme sayısı!

Çiğneme sayısını değiştirerek 15 kilo verdi: Spor, diyet yapmadı... İşte ideal çiğneme sayısı!
Bir sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımda sadece çiğneme sayısını değiştirerek 15 kilo verdiğini açıkladı. Uzman diyetisyenler bu durumu açıkladı. İşte zayıflamanın anahtarı olan ideal çiğneme sayısı!

Kilo verme sürecinde sağlıklı beslenmenin yanı sıra çiğneme sayısının da önemli olduğu ortaya çıktı. TikTok'ta bir kullanıcı, egzersizden nefret etmesine rağmen yemek yerken çiğneme sayısını değiştirerek 15 kilo verdiğini paylaştı. Uzmanlar çiğneme sayısının hem zayıflamak için hem de sindirim sistemi için oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

pexels-polina-tankilevitch-8556166.jpg

UZMANLARIN ÇİĞNEME TAVSİYELERİ:

Uzmanlara göre her lokmanın 32 kez çiğnenmesi gerekiyor. Ancak bu sayı her tür yiyecek için aynı olmayabilir. Diyetisyen Natalie Rizzo insanların ideal çiğneme sayısını bulmalarında yardımcı olmak için "Yemeğinizi küçük ve yumuşak olana kadar çiğneyin" önerisinde bulundu.

pexels-ron-lach-9500236.jpg

YETERİNCE ÇİĞNEMENİN ÖNEMİ:

Yemeklerin yeterince çiğnenmemesi kilo artışına neden olabilir. Natalie, hızlı yemenin enerji alımını artırabileceğini ve kilo alımıyla ilişkili olabileceğini söylüyor. Yavaş yemek yemenin vücuda, besinleri sindirmesi için gerekli enzimler ve asitleri üretme sinyali gönderdiği belirtiliyor. Yeterince çiğnememenin sindirim sorunlarına, şişkinliğe ve yetersiz beslenmeye yol açabileceği de ifade edildi.

salmon-518032-1280.jpg

YETERİNCE ÇİĞNEMEYENLERİ BEKLEYEN TEHLİKE

Yeterince çiğnemenin olumsuz etkileri arasında ihtiyacınızdan fazla yemek yeme, hazımsızlık, cilt problemleri, sinirlilik gibi belirtiler bulunuyor. Sindirim sisteminin yeterince çiğnenmeyen besinleri dönüştürürken zorlandığı ve bu durumun ilerleyen yaşlarda ciddi problemlere yol açabileceği konusunda uzmanlar uyardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar