1 bardağı vücudu tertemiz yapıyor: Bütün bakterileri yok ediyor

1 bardağı vücudu tertemiz yapıyor: Bütün bakterileri yok ediyor
ABD'de yapılan bir araştırmada ortaya çıkan bilgilere göre domates suyu bütün bakterileri yok ediyor. Özellikle tifo hastalığına karşı doğal bir antibiyotik görevi görüyor.

ABD'nin New York şehrinde yer alan Cornell Üniversitesi'nden yapılan bir araştırmaya göre, domates suyu, özellikle tifo hastalığına sebep olan Salmonella typhi bakterisi dahil olmak üzere sindirim sistemi ve idrar yolu sağlığına zarar verebilecek birçok bakteriyi öldürebilir. Araştırmanın sonuçları, domatesin içeriğinde bulunan antimikrobiyal peptidlerin, bakteri zarlarını bozarak hastalığa neden olan patojenleri ortadan kaldırdığını gösteriyor.

tomatoes-1561565-1280.jpg

Cornell Üniversitesi Mikrobiyoloji ve İmmünoloji Ana Bilim Dalı Profesörü Jeongmin Song, araştırmalarının domates ve domates suyunun Salmonella gibi enterik bakterileri öldürdüğünü ortaya çıkardığını ifade etti.

tomatoes-6712908-1280.jpg

Domates suyunun içeriğinde bulunan küçük proteinlerin, sindirim ve idrar yolu sağlığına zarar veren bakterilerin koruyucu zarlarını bozarak hastalık yapıcı patojenleri etkisiz hale getirdiği belirtilen çalışmada, domates suyunun Salmonella typhi'nin varyantları ve diğer bakterilere karşı da etkili olduğu tespit edildi.

pexels-renato-rocca-8796312.jpg

Araştırmacılar, özellikle çocuklar ve gençlerin bu bulguları öğrenmesinin, toplumda domates ve diğer meyve-sebze tüketimini artırabileceği umudunu taşıyor. Microbiology Spectrum gazetesinde yayımlanan araştırmanın detaylarına ulaşmak mümkün.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar