CHP'ye dön çağrısı sonrası Muharrem İnce sessizliğini bozdu: Ne karar alacaksak...

CHP'ye dön çağrısı sonrası Muharrem İnce sessizliğini bozdu: Ne karar alacaksak...
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce sessizliğini bozdu. İnce, CHP'ye geri mi dönenecek? İddiaları çok net yanıtladı.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler için tüm partilerde hazırlıklar süratle devam ediyor. Yerel seçimlere az bir süre kala Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin 19 Kasım Pazar günü Parti Meclisi’yle toplantı gerçekleştirecek.

Muhalefet kanadında ittifak tartışmaları sürerken İnce’nin de yerel seçimler için nasıl bir tavır içerinde olacağı merak ediliyor.

Memleket Partisi’nin Pazar günü gerçekleşecek olan PM toplantısında ise “Seçimlerde ilkeli iş birliği yapmak isteyenlere kapımız açık” diyeceği aktarıldı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Muharrem ince yerel seçimlere ve ittifak tartışmalarına yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İTTİFAK YAPACAK MI?

Yerel seçimlere Memleket Partisi olarak tek başına gireceklerini belirten İnce, “Ama bizimle ittifak yapmak isteyen kim olacak onu bilmiyorum. Onu göreceğiz. İttifak yapmak isterlerse elbette biz ‘ilkeli ittifaklara' açığız. Çıkar ittifakına değil, ilkeli ittifaklara açığız” şeklinde konuştu.

“HATA YAPTILAR, YANLIŞ YAPTILAR”

İnce açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Bakalım CHP bu seçimi ciddiye alacak mı; Cumhuriyetçileri, Atatürkçüleri, yurtseverleri bir araya getirip seçim kazanmak için uğraşacaklar mı? Yoksa birbirlerine moral verip “Biz, yüzde 60'la, 70'le kazanıyoruz. Büyükşehirleri de alıyoruz, küçük şehirleri de alıyoruz” mu diyecekler? Belli yandaş kanallarda ‘Yüzde 60' la, yüzde 70'le kazanıyoruz' masalı mı anlatacaklar, bunu hep birlikte göreceğiz.

Biz, Memleket Partisi olarak haksızlığa uğramış bir partiyiz. Son cumhurbaşkanlığı seçiminde derdimizi anlatmaya çalıştık. Ama anlatamadık. Yani bu “39 milletvekilinin CHP dışındaki partilere verilmesi büyük hatadır” dedik. Bunları hep söyledik. “Ali Babacan'ın, Ahmet Davutoğlu'nun oyu yok” dedik. Ama anlatamadık.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na, “İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olsun, ben hiçbir şey istemiyorum, sizi destekleyelim” dedim. Yani bir kişinin cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını önerdim. 7 cumhurbaşkanı yardımcısı insanlara güven vermez. Hata yaptılar, yanlış yaptılar.”

1200000.jpg

“ŞARTLAR BUGÜN DAHA ZOR”

İnce, “Büyükşehirleri CHP'nin kazanması, 2019 seçimlerinden daha zor. 2019 seçimlerini kazanmak daha kolaydı. Bakın tekrarlıyoruz, 2019'daki durumdan, şartlar bugün daha zordur. Evet, 2019 yılına göre bugün ekonomi daha kötüdür ama seçim kazanmak daha zordur. Neden derseniz; çünkü iktidar bir psikolojik üstünlük kazandı. Cumhurbaşkanlığını aldı, Parlamento çoğunluğunu aldı. Bir psikolojik üstünlük var. O üstünlükle seçime gidiyor” ifadelerine yer verdi.

İNCE CHP’YE DÖNECEK Mİ?

CHP’de yaşanan değişimle beraber Muharrem İnce’nin CHP’ye döneceği konusunda iddialar meydana geldi.

İnce bu iddialara yanıt verirken şu şekilde konuştu:

“Ne benim CHP'ye girmek gibi bir düşüncem var, ne de böyle bir teklif var. Ben, şimdi Memleket Partisi'nin genel başkanıyım. Bu partinin de yetkili kurulları var. Ne karar alacaksak yetkili kurullarımızda alırız.

“GÜNDEMİMİZ YEREL SEÇİMLER OLACAK”

Pazar günü gündemimiz yerel seçimlere nasıl gireceğimiz konusu olacak. Seçimlere nasıl gireceğimizi konuşacağız. Biz, Memleket Partisi olarak seçime tek başımıza girecekmiş gibi kararımızı alacağız.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar