CHP'nin eski belediye başkanı gizli görüşmeyi ifşa etti: Kılıçdaroğlu seçilseydi bu skandal isim MİT Başkanı olacaktı

CHP'nin eski belediye başkanı gizli görüşmeyi ifşa etti: Kılıçdaroğlu seçilseydi bu skandal isim MİT Başkanı olacaktı
CHP'li eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy, seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması halinde MİT Başkanlığı'na getirilecek ismi deşifre etti.

CHP'nin eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Menemen Belediyesi için kaynak ararken Ankara'da Koç İkiz Kuleleri'nde Levent Göktaş ile görüştüğünü; Göktaş'ın kendisine "Tuncay'ın senden talepleri olacak" dediğini iddia ederken, seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu'nun kazanması halinde MİT Başkanlığı'na gelecek ismi de açıkladı.

Serdar Aksoy, Veryansın Tv’de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Spikerin, “Cumhuriyet Halk Partisi'nden birçok belediye başkanı Cumhuriyet Halk Partili yetkililer tarafından mutlaka ve Ankara'da bir işi olduğu zaman Levent Göktaş'la görüştürülüyor muydu?” sorusuna, “Evet” cevabı veren Serdar Aksoy “Çünkü buradaki esas husus şu. Burada öyle bir figür olacak ki Ankara'da. Belediye başkanının bürokrasideki siyasetteki ya da başka yerdeki sıkıntılarını çözebilecek figürler var Ankara'da. Levent Göktaş da herhalde bunlardan birisi. Çünkü belediye başkanlarının ne işi olur? Burada. Ekstradan ben size bir bilgi vereyim ki bu konuyu açarız. Aydın Büyükşehir Belediyesi. Özlem Çerçioğlu. Hangi hukuk bürosuyla anlaşıyor? Levent Göktaş Bürosuyla anlaşıyor. Bakın Levent Göktaş'ın hukuk bürosuyla anlaşıyor” dedi.

Karşılıklı söyleşi şöyle sürdürdü:

"Peki Aydın Belediyesi kimde? Cumhuriyet Halk Partisi'nde. Aydın'da hukukçu mu yoktu? Hem de Levent Göktaş'ın dışında pek çok hukukçu vardır değil mi? Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde ya da oraya yakın. Değil mi? Ya da eski milletvekilliği yapmış. Bu işi bilen pek çok hukukçu var. Bunlarla da anlaşabilirsiniz. Yani kalkıp da Levent Göktaş'la niçin anlaşma yapılıyor burada? Anlamak mümkün değil. Fakat başka bir husus daha var burada. Mesela Aydın. Levent Göktaş'ın hukuk şirketi, hukuk bürosu Aydın'daki davalara bakıyor. Çerçioğlu'yla ilgili davalara bakıyor. Ama aynı zamanda ihale de alıyor.”

MİT BAŞKANI OLACAKTI

Mahkemeye verildiği takdirde HTS kayıtları sayesinde gerçeklerin ortaya çıkacağını söyleyen Aksoy, CHP milletvekilinin kendisine “Yarın iktidar olduğumuzda Sayın Genel Başkan (Kılıçdaroğlu) Levent Göktaş’ı MİT Müsteşarı yapacağını” söylediğini aktardı.

“BUNLAR MİLYONLUK İHALELER Mİ?”

Serdar Aksoy, Program sunucusunun “Bunlar milyonluk ihaleler mi?” sorusunu şöyle cevaplıyor: “Tabii büyük ihaleler şimdi hangi ihaleye çıkarsanız çıkın ihaleler zaten limiti aştığı için doğrudan temin limitini aştığı için milyonluk ihaleler oluyor.”

“Cumhuriyet Halk Partisi'nde 11 tane Büyükşehir var? Levent Göktaş bu büyükşehirlerden bir tanesini içinde alıyor. Ve büyükşehirin tüm hukuk işleri ondan sorumlu. Ve aynı zamanda da ihale alıyor. Nasıl oluyor bu iş?” sorusuna “… Buradaki ilişkiler sonuçta safiyane ilişkiler değil. Ama mantık şu şekilde oturuyor. Belediye başkanının ayağı tökezlemesin. Ben burada Ankara'da bürokrasiyle aram iyi, siyasilerle aram iyi. Belediye başkanını Koruyalım. Aynı zamanda da ben buradan işler alayım” cevap veren Aksoy, “Kimden koruyor? Levent Göktaş?” sorusuna da “Şimdi sadece Levent Göktaş değil. Ankara'da bu işi yapan pek çok şahıs var. AKP'nin içerisinde de CHP'nin içerisinde de bunlar zaten görülüyor. Buradaki mantık işletilirken al gülüm ver gülüm şeklinde işletiliyor. Belediye başkanının birtakım sıkıntılı ilişkileri varsa Ankara'da halloluyor. Onlar da bu aracılar yapıyor. Tabii ki. Ve onlar da ödüllendiriliyor. (İhale gibi) Bu şekilde oluyor. Bu şekilde gerçekleşiyor.”

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar