AKP içindeki büyük kavgada bomba gelişme! Soylu'ya böyle mesaj verdiler

AKP içindeki büyük kavgada bomba gelişme! Soylu'ya böyle mesaj verdiler
Ankara'da dün yaşanan terör saldırısı sonrası eski bakan Süleyman Soylu'yu destekledikleri iddia edilen Ebabil Harekâtı'nın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı hedef almasından sonra AKP içindeki kavgayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İçişleri Bakanlığı’na yönelik dün sabah yapılan bombalı saldırı sonrası 2 polis yaralandı. Saldırının ardından eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu iddia edilen Ebabil Harekâtı isimli sosyal medya hesabından dikkat çeken iki paylaşım yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya yönelik ifadelerin tepki toplaması sonrası mesajlar kısa süre sonra silindi.

"TALİMATI SOYLU VERDİ DİYECEKLER"

Saldırının ardından ‘Ebabil Harekâtı’ isimli Twitter (X) hesabından ilginç 2 mesaj paylaşıldı.

Bu mesajlardan ilki Gazeteci Hande Fırat’ın attığı bir tweet’e yönelik oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaşımını alıntılayan Gazeteci Fırat “Hedef ve zamanlama manidar! Bakanlığa dur diyenler, son dönemde operasyonların adresi çeteler, mafya vb mi? Terör örgütünü maşa mı yaptılar?” ifadelerini kullandı.

Hande Fırat’ın bu mesajını alıntılayan ‘Ebabil Harekâtı’ hesabından ise “İnanılmaz şeyler oluyor. 1 saate ‘bu bombalı saldırının talimatını Soylu verdi’ diyecekler” denildi.

d3.jpg

EBABİL HAREKÂTI BAKAN YERLİKAYA'YI HEDEF GÖSTERDİ

Aynı hesaptan paylaşılan bir diğer mesajda ise çok daha dikkat çeken ifadeler yer aldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya’ya yönelik olduğu değerlendirilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Soylu’ya çay veren çaycıları tespit edip sürmekle çok meşgul olunca, ülkenin tam merkezine, evinin önüne gelen teröristleri takip etmeyi ihmal ettiler. Son teröriste kadar öldürecekmiş… Yok valla, terörist kendi kendini patlattı. Sana zahmet olmasın. Sen bakanlığa geri dön. Soylu’yla çalışmış bürokrat avına devam et.”

ababil.jpg

BÖYLE MESAJ VERDİLER

Ankara'daki yönelik saldırının ardından eski bakan Soylu'yu desteklediği ileri sürülen bazı sosyal medya hesaplarından Bakan Yerlikaya'yı hedef alan paylaşımlar yapıldı. Tüm bunların ardından Soylu’yla aralarının iyi olmadığı bilinen eski Bakan Ala, Soylu’nun Sedat Peker iddialarına cevap verirken suçladığı Selami Altınok ile Soylu’ya yakın trollerle tartışan Şentop, Yerlikaya'yı ziyaret etti.

Yerlikaya'yı hedef alan bu paylaşımların ardından Ankara'da dikkat çeken destek ziyaretleri vardı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün giriş kapısının önündeki terör saldırısının ardından eski İçişleri Bakanları Efkan Ala ve Selami Altınok, eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve AK Partili milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Mehmet Emin Öz’ün geçmiş olsun ziyaretinden fotoğraf paylaştı.

ali-yerlikaya.jpg

SOYLU’YLA ARASININ İYİ OLMAYAN AKP'LİLERDEN ZİYARET

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu destekleyen hesapların Yerlikaya’yı hedef almasının ardından, Soylu’yla arasının iyi olmadığı iddia edilen AKP'li isimlerin Yerlikaya’yı ziyareti dikkat çekti.

Soylu’ya yakın kişilerin yönettiği iddia edilen “Ebabil Harekatı” adlı hesap, Yerlikaya’ya sert sözlerle yüklenmiş daha sonra hesap kapatılmıştı.

Soylu’nun, 2016’da yerine İçişleri Bakanlığı’na geldiği Efkan Ala’yla yıldızının hiç barışmadığı iddia ediliyor. Yerlikaya’yı ziyaret eden isimlerden Şentop ve Altınok’la aralarında problem olduğuyla ilgili iddialar basına yansımıştı.

NE OLMUŞTU?

Eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, geçen yıl, Soylu’yu destekleyen paylaşımlarıyla bilinen Cumhur Frankfurt için “Kimin kiminle olduğunu, kimin adamı olduğunu, kimin sahibi olduğunu herkes biliyor. Vekil arkadaşlar, ‘sahibi ile görüş’ dediler” diye konuşmuştu.

SELAMİ ALTINOK’UN ADINI GEÇİRMİŞTİ

Soylu, Sedat Peker’e koruma polisi verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamasında da o dönem İstanbul İl Emniyet Müdürü olan Selami Altınok’un adını geçirmişti.

Soylu’nun açıklaması şöyleydi:

“16 Ocak 2015. DHKP-C’nin Sedat Peker’e tehdit kurgusu. 26 Ocak 2015, öyle bir kurgu var ama koruma istemiyorum diyor. 30 Ocak’ta komisyon reddediyor. 6 gün sonra koruma istiyor, 2 ay sonra komisyon toplanıyor ve kendisine koruma veriyorlar. Esas iş bundan sonra.

İstanbul Emniyet Müdürü sanıyorum Selami Altınok. Şimdi şu adamı, Nurettin Demir, milletimizin bunları bilmesi lazım. Biz nelerle uğraşıyoruz. Demir Kadıköy eski İlçe Emniyet Müdürü, 94-98 arası irtibatta bulunduğu en önemli adam Sedat Peker. Kardeşi Nurten Demir DHKP-C’den öldürüldü, kardeşi Nuran Demir eylemlerde. Sanal bir tehditle, kurgu bir tehditle…

İstanbul’da her verilen korumanın kime verildiğini bu dönemde de bilemeyebilirim. Yakın koruma, tehditlere yönelik korumalar, il emniyet müdürlükleri belirler.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar