Erdoğan'ın müjdesi 1 hafta sürdü! Vergisiz telefon bekleyen 7 milyon üniversiteliye kötü haber

Erdoğan'ın müjdesi 1 hafta sürdü! Vergisiz telefon bekleyen 7 milyon üniversiteliye kötü haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaadi olarak açıkladığı gençlere vergisiz telefonların detayları belli olurken, 7 milyon öğrenciye kötü haber de geldi.

Kabine Toplantısı sonrası açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Örgün eğitimindeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 lira teknolojik cihaz desteği vereceğiz" demişti.

Yaklaşık 7 milyon örgün eğitim okuyan genci ilgilendiren vergisiz telefonlarla ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu hükümetin üniversiteli gençlere vergisiz vereceği telefonların yeni yıla kalabileceği bildirildi.

Halk Tv yazarı Olcay Aydilek'in yazısının ilgili kısmı şöyle:

VERGİSİZ TELEFON YENİ YILA KALABİLİR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üniversiteli gençlere piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için 5 bin 500 liraya kadar cihaz desteği verileceğini açıkladı.

Erdoğan, örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB internet kotası tanımlanacağını da sözlerine ekledi. Gençler, bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatörü üzerinden kullanabilecek.

Konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı çalışıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da bu çalışmalarda “teknik” yönden önemli bir görev üstleniyor.

Sektör kaynakları, söz konusu çalışmaların belli bir zaman alacağına dikkat çekerek, “Temaslarımız, vergisiz cep telefonu uygulamasının yeni yıla kalabileceğini gösteriyor. Elbette, çalışmalar tamamlanırsa öne de çekilebilir” dedi.

Kaynaklar, vergisiz cep telefonu uygulamasının piyasayı da doğal olarak etkilediğini, cep telefonu satışlarını düşürdüğünü belirterek, “Vatandaş, uygulamanın başlamasını bekliyor. Bu nedenle de ihtiyacı olsa da almıyor. Temennimiz, uygulamaya bir önce geçilmesi” diye konuştu.

TAKİP SİSTEMİ KURULACAK

Öte yandan gençlere vergisiz cep telefonu desteğinin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Telefon veya bilgisayar satın alan öğrenciler bunu beyan ettikten sonra 5 bin 500 TL'yi iade alacak. Telefonların vergisi ödendikten sonra ise telefonun kimde olduğu tespit edilecek. Böylece öğrencinin aldığı telefondan başkasının yararlanmaması için takip sistemi kurulmuş olacak.

Teknik ayrıntıları netleşince Resmi Gazete'de yayınlanacak düzenlemenin yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

PTT.AVM'DEN SATIN ALACAKLAR

Telefon ya da bilgisayar satın alan gençler, bunu beyan ettikten sonra yardım desteği altında hesaplarına 5 bin 500 TL iade edilecek. Yani önce ödeme yapılacak, ödenen paradan 5 bin 500 TL iade alacaklar.

Pttavm.com üzerinden yapılacak satışlarda vergisiz olarak alınabilecek. Telefon ve bilgisayarlar için vergisiz telefon ve bilgisayarlar gibi özel bir sekme açıklanacak.

TAKİP SİSTEMİ KURULACAK

Öğrenciler vergisiz telefonu aldıktan sonra kullanımları incelecek. Yani telefonların vergisinin ödenmesinden sonra telefonların kimde olduğu da tespit edilecek. Bunun sebebi de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanlığı vergisiz telefonu alan öğrencinin gerçekten telefonu kullanıp kullanmadığını takip etmiş olacak. Bir öğrencinin ihtiyacı yoksa vergisiz telefon imkanından başka birinin yararlanmasının önüne geçilmesi için takip sistemi kurulmuş olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar