Alttan tekme atarak yukarıdan el sıkışmayız: MHP 2 büyükşehri kafaya koydu: kesin alacağız

Alttan tekme atarak yukarıdan el sıkışmayız: MHP 2 büyükşehri kafaya koydu: kesin alacağız
Aday belirleme çalışmalarını sürdüren Cumhur İttifakı'nda henüz net bir isim yer almazken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan iddialı bir çıkış geldi. Yıldız, Ankara ve İstanbul haricinde diğer şehirleri de alacaklarını söyledi.

Yerel seçimlere aylar kala siyasi partiler çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Özellikle İYİ Parti ve CHP’den tek tek aday açıklaması gelirken, Cumhur İttifakı'nda da henüz netleşmiş bir isim yok. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yerel seçime ilişkin bomba bir iddia da bulundu. Yıldız, Ankara ve İstanbul haricinde diğer şehirleri de alacaklarını öne sürdü.

Tv100'de bir programda konuşan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 31 Mart yerel seçimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Zengin, aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü ve yeni bir strateji ekibinin oluşturulduğunu belirtirken, Yıldız ise İstanbul ve Ankara haricinde Adana ve Mersin'i de kazanacaklarını söyledi.

"HENÜZ İSİMLERLE İLGİLİ DETAYLARA GEÇMEDİK"

tv100 Meclis Özel Yayınında yaptığı açıklamada, yeni bir strateji ekibi oluşturduklarını ve aday profil çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Zengin, şunları söyledi: "Yeni bir strateji ekibi oluşturduk, ancak henüz isimlerle ilgili detaylara geçmedik. Kendi içimizde değerlendirmeleri yapmak son derece önemlidir, bu değerlendirme sonucunda adaylar belirlenecektir. Şu an için, seçimde adaylarımızı belirlemek için hangi yöntem ve metodu kullanmamız gerektiğine dair bir yol haritası oluşturuyoruz, bu bizim için çok önemlidir."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da AKP ile nasıl bir işbirliğine gideceklerini şu sözlerle aktardı: "Her bir il ve ilçe için ayrı ayrı konuşulması lazım. 30 büyükşehir, 50 il ve 380 altı belde var, bunların büyük bir çoğunluğu Cumhur İttifakı'nda. AK Parti ile bir araya gelip de bu meseleyi ortaya gelip konuşmuş değiliz ama biz her zeminde uzlaşırız. Alttan tekme atarak yukardan el sıkışmayız. Heyetlerin görüşmesi ayın 7'sinden sonra, 3 kişilik bir heyet oluşturuldu. İstanbul'u kesin alacağız onu söyleyeyim. Ankara'yı da İstanbul'u da Adana'yı da Mersin'i de alacağız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar