KYK’da yapılmıştı: Diğer borçların da faizi silinecek açıklaması

KYK’da yapılmıştı: Diğer borçların da faizi silinecek açıklaması
“İktidar olduğumuzda esnafın pandemi dönemindeki kooperatif ve bankalara olan; çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifleri’ne, Ziraat Bankası ve Sulama Birlikleri’ne olan borçlarının faizlerini sileceğiz” diyen CHP’li Ağbaba, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BORÇLARIN FAİZİ SİLİNECEK AÇIKLAMASI

Üniversiteli gençler, KYK kredilerinin yüksek faiz borçlarından dolayı sosyal medyada tepkilerini göstermişti. Kılıçdaroğlu, “İktidar olduğumuzda KYK borçlarının faizlerini sileceğiz” demişti ve toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde, faiz borçlarının silinmesine karar verilmişti. KYK faizlerinin silinmesi, “Diğer faizlerin de silinmesi mümkün mü?” sorularını da beraberinde getirmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Yeşilyurt Galericiler Sitesi Kooperatifi’ni ziyaret ettiği sırada, esnafın borç faizleri ile ilgi şunları söyledi:

“2019’da bir öğrenci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a soruyor, “KYK borcunun faizini silecek misiniz? “Kılıçdaroğlu olsam hemen evet sileceğim derim ama diyemem” diyor. 3 yıl sonra faizi nasıl sildiğini hep beraber gördük. Şunu söyleyelim; emekliye iki maaş ikramiye, 3600 ek gösterge, taşerona kadro Kılıçdaroğlu sayesinde geldi. EYT’yi yaptılar yaptılar, yapmazlarsa bizim ilk yapacağımız iş. EYT’nin gündeme gelmesinde bizim çok emeğimiz var. 81 ilde EYT’lilerle toplantı ve çalıştay yaptık, bunu çözeceğiz. İktidar olduğumuzda esnafın hem pandemi dönemindeki kooperatif ve bankalara olan borçlarının faizini sileceğiz. Bir taahhüdümüz daha var; çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine, Ziraat Bankası ve Sulama Birliklerine olan borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Takdir sizin bunların yapılmasını istiyorsanız oylarınıza talibiz. “Yok, biz faiz ödeyeceğiz” diyorsanız canınız sağ olsun. Bunları mutlaka başaracağız, yapacağız.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar