CHP'de sona eren MYK Toplantısı'ndan 232 isim geçti

CHP'de sona eren MYK Toplantısı'ndan 232 isim geçti
Cumhuriyet Halk Partisi MYK’sinde sekizi büyükşehir olmak üzere 232 seçim çevresinde adayları belirlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Muhittin Böcek'in adaylığı onaylandı. Ayrıca, sekizi büyükşehir olmak üzere toplamda 232 seçim çevresinde adaylar belirlendi.

İstanbul'un 14 ilçesinin adayları MYK'de kesinleştirilirken, Ankara ilçelerinin büyük kısmındaki adaylar da belirlendi. Ancak, Çankaya ilçesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir ilçe adayları 1 Şubat'taki MYK ve Parti Meclisi toplantılarında açıklanacak.

CHP'nin PM toplantısı gece yarısına kadar devam etmesi beklenirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe adaylarının 1 Şubat'ta netleşeceği bildirildi. Ayrıca, CHP'nin sekiz büyükşehir adayının da PM toplantısının ardından kamuoyuna duyurulması planlanıyor.

Parti kaynaklarına göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Muhittin Böcek'in adaylığı MYK tarafından onaylandı. Böcek'in adaylığının PM toplantısında oylandıktan sonra resmi olarak açıklanması bekleniyor. Ayrıca, Fethiye'de Alim Karaca ve Muğla'da Ahmet Aras'ın adaylıkları kesinleştirildi.

CHP MYK toplantısının saat planında yaşanan gecikmenin nedeni, "Lütfü Savaş tartışması" olarak açıklandı. MYK gündeminde yer almayan Lütfü Savaş tartışmasının, ayak divanında başlayıp MYK'de gündeme gelmediği belirtiliyor. Ankara ilçeleri arasında Veli Gündüz Şahin'in Mamak Belediye Başkanlığı için adaylığı kesinleşirken, diğer ilçe adayları da MYK tarafından belirlenmiş durumda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar