Son dakika... CHP'de belediye başkanı istifa etti

Son dakika...  CHP'de belediye başkanı istifa etti
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiği bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 31 Mart yerel seçimleri için aday belirleme süreci devam ederken, dikkat çekici bir olay yaşandı.

Gazeteci Barış Yarkadaş'a açıklamalarda bulunan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

İlgezdi, 7 partinin ortak adayı olacağını belirtti.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik tepkisini de dile getirerek, "Kılıçdaroğlu’na destek verdiğimiz için tasfiye ediliyoruz" şeklinde bir görüş ortaya koydu.

Gazeteci Barış Yarkadaş, X hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Yarkadaş, İlgezdi'nin CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

Battal İlgezdi'nin 7 partinin ortak adayı olacağını söylediğini bildiren Yarkadaş, İlgezdi'nin İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdiğini, ayrıca Kılıçdaroğlu'na destek verdiği için partiden tasviye edildiğini söylediğini aktardı.

Yarkadaş'ın paylaşımı şöyle:

is.png

CHP'DEN YANIT GECİKMEDİ

CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin partisinden istifa etmesi ve yaptığı açıklamaların ardından, CHP Sözcüsü Deniz Yücel basın mensuplarının karşısına geçti.

CHP'de kritik MYK toplantısı sürerken, Deniz Yücel, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin istifasıyla ilgili olarak MYK toplantısı arasında açıklamalarda bulundu.

İlgezdi'nin istifasına ilişkin gelen sorulara cevap veren Yücel, kendilerine bu konuda ulaşan resmi bir bilginin olmadığını belirtirken, iddiaların İlgezdi tarafından teyit edilebileceğini dile getirdi.

Aday belirleme sürecinde Kılıçdaroğlu'nu destekleyen isimlerin aday gösterilmediği iddialarına da değinen Yücel, aday belirlerken kişisel yakınlığın veya uzaklığın kriter olamayacağını vurguladı.

Yücel, açıklamasının devamında, "Hele hele Kemal Kılıçdaroğlu gibi uzun yıllar CHP Genel Başkanlığı yapmış, önemli başarılara imza atmış, Türk siyaset tarihinde eşi benzeri olmayan bir demokratik kurultay süreciyle görevi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e devretmiş bir kişinin, kişisel yakınlık veya uzaklık nedeniyle aday gösterilmesinin söz konusu olmadığını" ifaderini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar