Birol Aydın kimdir? Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın nereli, kaç yaşında?

Birol Aydın kimdir? Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın nereli, kaç yaşında?
31 Mart 2024 tarihinde Türkiye'de yerel seçimler düzenlenecek. Bu kapsamda Saadet Partisi İstanbul Belediye Başkan adayının Birol Aydın olduğunu açıkladı. Peki Birol Aydın kimdir? Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın nereli, kaç yaşında?

Birol Aydın kimdir?

Türkiye tekrardan bir yerel seçimlere hazırlanıyor. 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek olan yerel seçimlerin ana kalbi İstanbul olacak. Birçok parti ittifak yerine İstanbul'da kendi belediye başkan adaylarını çıkarmaya başladı. Saadet Partisi'de bu seçimde CHP ile ittifak yapmayarak kendi adayını Birol Aydın olarak açıkladı. Peki Birol Aydın kimdir? Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın nereli, kaç yaşında?

BİROL AYDIN KİMDİR?

Birol Aydın, 1969 yılında Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Gebze'de tamamlayan Aydın, lisans eğitimini Tunus Zeytune Üniversitesi Yüksek İslam Uygarlığı Fakültesi'nde aldı. Gençliğinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alan Aydın, Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nde çeşitli kademelerde görev aldı. Uluslararası Gençlik Forumu'nda (IYFO) 2007'den 2014'e kadar Genel Merkez Yöneticiliği yaptı ve 2007'den itibaren Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nde (ESAM) yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürdü.

Birol Aydın, Arapça diline de hakimdir. Evli olan Aydın, üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar