Her konuşmasında ‘işçinin emeğine’ vurgu yapan Altınok’un belediyesinde skandal! Yıllar sonra ortaya çıktı

Her konuşmasında ‘işçinin emeğine’ vurgu yapan Altınok’un belediyesinde skandal! Yıllar sonra ortaya çıktı
Her açıklamasında işçiye yönelik vaatlerini sıralayan Cumhur İttifakı'nın ABB Başkan adayı Turgut Altınok'un 2019 seçimlerinden sonra 600 personeli işten çıkardığı ve Keçiören Belediyesinde sendika olmadığı ortaya çıktı.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, siyasi partiler adaylarını duyurmaya devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz yerel seçimlerde ciddi bir oy kaybı yaşayan AKP, bu seçimlerde kaybettiği oy oranını yeniden kazanmayı amaçlıyor.

Özellikle İstanbul ve Ankara’yı CHP’nin elinden almanın planlarını yapan iktidar partisi, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na karşı Murat Kurum’u, Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın karşısına Turgut Altınok’u rakip olarak duyurdu.

AKP'nin öncelikli hedeflerinden biri olan Ankara'da, Altınok, AKP'nin kaybettiği yerel gücü geri kazanma misyonunu üstlenmesi beklenirken, Mansur Yavaş da yerel seçim kapsamında sahada çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, seçmene ve Ankaralılara ölçülü vaatlerini ve çalışmalarını açıklamaya başlarken, AKP adayı Altınok da dikkat çeken seçim vaatlerini sıralıyor.

Geçtiğimiz günlerde ilk seçim vaadini açıklayan Altınok, belediye çalışanlarına Yavaş’ın yaptığı yüzde 70’lik zam oranını az bulduğunu söyleyerek, belediye çalışanlarının da maaşlarına zam yapacaklarını dile getirmişti.

Adaylığının resmen ilan edilmesinin ardından konuşan Altınok, ABB'de çalışan işçilere seslenmiş ve "Hiç kimsenin ekmeğiyle, rızkıyla oynamayacağız, ABB'de çalışan işçi kardeşlerimizin maaşlarına zam yapacağız" demişti.

SENDİKA DA YOK

Ancak Altınok'un 2019'da AKP'den Keçiören Belediye Başkanı seçildikten sonra 600 personeli işten çıkardığı ve Keçiören Belediyesinde sendika olmadığı ortaya çıktı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar