DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’dan ilk açıklama! Başak Demirtaş aday mı oluyor

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’dan ilk açıklama!  Başak Demirtaş aday mı oluyor
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Başak Demirtaş İBB adayı oluyor iddialarına ilişkin ilk kez konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Doğan, Başak Demirtaş iddialarına da cevap verdi.

ssk.jpg

Başak Demirtaş'ın İstanbul'da olası bir adaylık sürecine dair yapılan soruya karşılık Doğan, şu açıklamayı yaptı:

"Başak Demirtaş bizim yoldaşımız. 14-28 Mayıs seçimlerinde sahalarda seçimler için çalıştı. Başak Demirtaş bir yerden siyasete dahil olmak isterse elbette ki bu DEM Parti'dir. Aksi takdirde benim için şaşırtıcı olurdu. Başak Demirtaş'ın kendisi de net bir şekilde ifade ediyor zaten, 'partimizden bana böyle bir öneri gelmedi diyor ama partimizden bana bir öneri gelirse ben hazırım' diyor. Başak Demirtaş'ın orada şöyle bir vurgusu var; 'Barış ve demokrasinin önünü açacağımıza inanırsak ve bunun için bir sorumluluk düşerse hazırım' diyor. Sevgili Başak Demirtaş'ın aday olma ihtimaline ilişkin bir açıklama, şaşırtıcı bir açıklamaymış gibi tartışılıyor. Eğer bir gün siyaset yapmak isterse, aday olmak isterse adresi açıkça DEM Parti'dir."

wydjdxs2dkipi9ds0dboeq.webp

DEM Parti’nin 29 Ocak'ta Diyarbakır'da adaylarını tanıtılacağı duyuruldu.

Tutuklu HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi olan Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı açıklaması CHP kulislerini hareketlendirmişti.

Demirtaş, “Halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar