CHP'de kritik toplantı: Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ne konuştu?

CHP'de kritik toplantı: Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ne konuştu?
İBB Başkanı İmamoğlu'nun bazı CHP'li yöneticilerle yaptığı zoom toplantısının kamuoyuna sızdırılmasının sıcaklığı sürerken CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ilk kez bugün düzenlenen CHP Belediye Başkanları Toplantısı'nda bir araya geldi. Toplantıyla ilgili iddialar hakkında CHP'den bir açıklama geldi.

14 ve 28 Mayıs tarihli seçimlerin ardından CHP içerisinde bir grup seçim sonuçlarını net bir mağlubiyet olarak tanımlarken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı isimler ise yüzde 48'lik oy oranının bir mağlubiyet olmadığını belirten açıklamalarda bulundu.

Parti içerisinde yaşanan 'değişim' tartışmaları günden güne hararetlenirken, Kılıçdaroğlu'na karşı muhalif kanadın başında ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı.

foto1.webp

Son olarak Ekrem İmamoğlu ve CHP'de görevli üst düzey yöneticilerin bir zoom toplantısında bir araya geldiği görüntülerin taraflardan habersiz bir şekilde kamuoyuna servis edilmesi, parti içerisinde yaşanan mücadelenin farklı bir boyuta ulaşmasına neden olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te yaptığı açıklamalar ile toplantıyı 'etik dışı' olarak tanımladı.

foto-2.webp

Katılımcılara yönelik böyle bir hadisenin tekrardan yaşanması halinde gereğini yaparım sözleriyle gözdağı veren Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki iletişimin giderek gerginleştiği belirtilirken, iki taraf toplantı sürecinin ardından ilk kez bugün bir araya geldi.

CHP Belediye Başkanları Toplantısı'nda, hakkında disiplin süreci devam eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan dışında bütün parti mensubu belediye başkanları yer alırken, İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun selamlaşması basın mensuplarından yoğun bir ilgi gördü.

foto-3.webp

İMAMOĞLU: "ZOOM TOPLANTISI ETİK DIŞI DEĞİLDİ"

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, İmamoğlu da konuştu. T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre tartışma konusu olan zoom toplantısıyla ilgili İmamoğlu, "etik dışı" yorumlarına katılmayarak “Bu toplantı etik dışı olarak değerlendirilemez” dediği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMA YAPMADI

Yaklaşık 5 saat süren kritik toplantı sona ererken Kılıçdaroğlu açıklama yapmadan salondan ayrıldı.

İMAMOĞLU'NDAN GENEL BAŞKANLIK ÇIKIŞI İDDİASI

Gazeteci Yalçın Bayer ise toplantıyla ilgili İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu’na “Siz genel başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde ben yokum” dediğini ve Ahmet Akın'ın İmamoğlu’na “Konuşmanızı toparlayın” demesi üzerine “Toparlayamam, dinleyeceksin” karşılığını verdiğini iddia etti.

CHP'DEN AÇIKLAMA

Toplantıyla ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili CHP'den açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Genel Merkezimizde gerçekleşen Belediye Başkanları toplantımızda, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Genel Başkanımıza yönelik olarak; 'Genel Başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde yokum' şeklinde bir beyanda bulunduğu iddiası gerçekdışıdır.

Toplantıda, gelecek yerel seçim gündemi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri değerlendirmeleri yapılmış olup, tüm saygın belediye başkanlarımız düşünce ve önerilerini açıklamışlardır. Ancak, kamuoyunda yaygınlaştırılmaya çalışılan yukarıdaki ifade kullanılmamıştır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar