Kemal Kılıçdaroğlu tek şartını açıkladı: "Hemen istifa edeceğim"

Kemal Kılıçdaroğlu tek şartını açıkladı: "Hemen istifa edeceğim"
Hafta içi Ekrem İmamoğlu ve üst düzey CHP'li isimler arasında yapılan zoom toplantısının sızdırılmasının ardından herkes gözlerini bugün yapılan CHP Belediye Başkanları Toplantısı'na çevirmişti. Toplanda 'değişim' tartışmaları nedeniyle ortamın gerildiği aktarılırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hangi şartta istifa edeceğini açıkladı. CHP'den de ortaya atılan iddialarla ilgili bir açıklama geldi.

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP içerisinde yaşanan 'değişim' tartışmaları giderek alevlenirken, hafta içi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve üst düzey CHP'li isimler arasında gerçekleştirilen zoom toplantısının kamuoyuna sızdırılması, parti içerisindeki tansiyonu daha da yukarı çekti.

Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, söz konusu toplantıyı sert bir dille hedef alırken, yapılanlar için 'etik değil' ifadesini kullandı ve tekrarlanması halinde gereğini yapacağını vurguladı.

"DEĞİŞİM OLMAZSA BELEDİYELERİ KAYBEDEBİLİRİZ"

Bu açıklamaların ardından gözler iki ismin bir araya geleceği CHP Belediye Başkanları Toplantısı'na çevrildi. Bugün gerçekleştirilen toplantıda İmamoğlu'nun yerel seçimler için değişimin şart olduğunu, değişimin yaşanmaması halinde belediyelerin kaybedilebileceğini söylemesi üzerine salonda tansiyon yükseldi.

imamoglu.jpg

Fotoğraf: AA

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre; İmamoğlu toplantıda söz alarak, yaptığı sunumda değişime dair fikirlerini aktardı. İmamoğlu bu sırada Kılıçdaroğlu’na Değişim olmazsa yerel seçimlerde kaybetme riskimiz var” dedi. Hatta İmamoğlu bu nedenle adaylığını dahi gözden geçirebileceğini ima eden sözler kullandı.

İmamoğlu ayrıca sızdırılan toplantıya ilişkin olarak “İsimler bana geliyor, bu konuda görüşlerimi aktarıyorum. Herkesle de görüşmüyorum. Görüştüğüm isimlere de size söylediklerim dışında bir şey söylemiyorum” dedi.

İMAMOĞLU'NDAN AKIN'A 'KONUŞACAĞIM' TEPKİSİ

İmamoğlu’nun görüşlerini aktardığı sırada söze giren CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Toparlayalım” dedi. İmamoğlu buna karşı “Konuşacağım” tepkisini göstererek değişime ve son dönemdeki tartışmalara ilişkin bakışını anlattı.

İMAMOĞLU VE BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKANI ARASINDA TANSİYON GERİLDİ

Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu’ysa “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” sözüne bir başka sözle karşılık verdi ve “Değişim isteyenlerin çoğu MYK’da yer almayan isimler” dedi.

Toplantıda konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’ysa İmamoğlu’na sert ifadelerle yüklendi. İmamoğlu’ysa bu duruma tepki göstererek, “Toplantı kayıtlarını talep edeceğim, hakaret davası açacağım” dedi.

Toplantı sonunda Kılıçdaroğlu “Kurultayı bu yıl yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

"HEMEN İSTİFA EDERİM"

Altan Sancar'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre Kılıçdaroğlu, “CHP’yi bilen ve bagajı olmayan birini getirin, hemen istifa ederim” dedi.

twit-2.jpg

CHP'DEN AÇIKLAMA

Toplantıyla ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili CHP'den açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Genel Merkezimizde gerçekleşen Belediye Başkanları toplantımızda, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Genel Başkanımıza yönelik olarak; 'Genel Başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde yokum' şeklinde bir beyanda bulunduğu iddiası gerçekdışıdır.

Toplantıda, gelecek yerel seçim gündemi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri değerlendirmeleri yapılmış olup, tüm saygın belediye başkanlarımız düşünce ve önerilerini açıklamışlardır. Ancak, kamuoyunda yaygınlaştırılmaya çalışılan yukarıdaki ifade kullanılmamıştır."


YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar