CHP'de istifa depremi: Aktif siyaset yapacak ortam kalmadı

CHP'de istifa depremi: Aktif siyaset yapacak ortam kalmadı
CHP Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüdiye Kayabalı Sunu, CHP'de daha fazla aktif siyaset yapma imkanının kalmadığını belirterek görevinden istifa etti.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden mağlup ayrılan CHP'de değişim tartışmaları devam ediyor. Genel merkezde başlayan tartışmalar yerele de sıçradı.

Kayseri’de geçen cumartesi günü Melikgazi ve Talas ilçelerinde mahalle delege seçimleri için sandık kuran CHP, yaşanan olaylar nedeniyle Melikgazi ilçe mahalle delege seçimleri iptal etmek zorunda kaldı.

CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Mevlüdiye Kayabalı Sunu, seçimlerde antidemokratik uygulamalar yaşandığı öne sürerek istifa ettiğini söyledi.

“CHP DAHA FAZLA AKTİF SİYASET YAPMA İMKÂNI BIRAKMAMIŞTIR”

İstifasının ardından yazılı açıklama yapan Sunu, “14-28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerden hemen sonra, kamuoyundan yükselen değişim ve yenilenme talepleri karşısında, bu sese kayıtsız kalmamak, halkımızın yaşamakta olduğu sıkıntıların sözcüsü ve takipçisi olmak adına partimiz içinde yeni bir sürecin başlatılması amacıyla mahalle delege seçimlerinde Talas İlçe Başkan adayı oldum. 100 yıllık bir geleneğin ve Türk aydınlanmasının mirasçısı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıpranmaması ve kıymetli partililerimizi üzmemek adına ayrıntılarına girmeden şunu belirtmek istiyorum ki, gerek delege seçimleri öncesinde, gerekse seçim sürecinde yaşanan antidemokratik uygulama ve yaklaşımlar, bana, bir aşk ile bağlanmış olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nde daha fazla aktif siyaset yapma imkânı bırakmamıştır. Bu nedenle, yaşanmakta olan gölge oyununun bir parçası olmamak adına 23 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla Talas İlçe Başkanlığı adaylığından çekiliyor ve 4 Aralık 2021 tarihinden bu yana sürdürmekte olduğum İl Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne, her hal ve şartta destek veren, yıllardır iktidar olmamasına rağmen partisinden bir an bile kopmayan, hiçbir beklenti içerisine girmeden ateşe su taşıyan karınca misali fedakarca çalışan kıymetli partililerimiz, ülkemizin ufkunu kaplayan karanlık ve iç sıkıcı tablo karşısında, tıpkı 100 yıl öncesinde olduğu gibi elbette ya bir yol bulacak ya da yeni bir yol açacaktır.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar