CHP’de adaylık kulisleri hareketlendi! Ankara’nın ilçelerinde öne çıkan isimler netleşti

CHP’de adaylık kulisleri hareketlendi! Ankara’nın ilçelerinde öne çıkan isimler netleşti
Yerel seçimde Ankara'yı yeniden kazanmak için çalışmalara başlayan CHP, ilçe belediyeleri için de büyük uğraş veriyor. CHP'nin yarın Parti Meclisi'ni toplaması beklenirken, Ankara'nın ilçe belediyeleri için düşünülen isimler ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimlere hazırlık kapsamında haftalık parti meclisi toplantılarına yarın devam ediyor. Ankara'nın ilçelerinde çok sayıda adayın yarın ilan edilmesi beklenirken, parti içindeki heyecan da dorukta. Özellikle Ankara’nın Çankaya ilçesinde, CHP'nin güçlü olduğu bölgede adaylık için kimin belirleneceği merak konusu oldu.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Çankaya ilçesinde yaklaşık 24 aday adayının bulunduğu bilinirken, genel başkan yardımcısı Gül Çiftçi ve parti meclisi üyesi Hüseyin Can Güner'in isimleri ön plana çıkıyor. Ancak, her iki ismin adaylığına da parti içinden itirazlar geldiği de iddia ediliyor. Gül Çiftçi'nin, yeni seçilen CHP yönetiminde yer aldığı için adaylığının doğru olmadığı eleştirisi yapılırken, Hüseyin Can Güner'in CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in avukatı olması nedeniyle uygun olmayacağını savunan sesler yükseliyor.

'PARTİ OYU YÜKSELİRSE GENEL OY ARTAR' DÜŞÜNCESİ

Çankaya'da mevcut başkan Alper Taşdelen ise geçtiğimiz hafta sonunda Abidin Paşa Köşkü'nün Milli Mücadele Müzesi olarak açılışı sırasında yaptığı konuşmayla dikkat çekti. Taşdelen, CHP lideri Özgür Özel'in aday belirleme kriterlerini vurgulayarak, "Mevcut başkandan memnuniyet olunması, oylarının partinin oyunu aşması" şartlarına değindi. Taşdelen, partisinin oy oranını yükselttikçe genel oyunun da arttığını ifade etti.

"CHP'NİN ADAYI CHP'Lİ OLMALI"

CHP'nin Keçiören adaylığı için ise İYİ Parti'den ayrılan ve Mansur Yavaş'ın Etimesgut adaylığı için önerdiği Mesut Özarslan konuşuluyor. Ancak, Yavaş'ın Özarslan'ı Keçiören'e değil, Mamak'a önerdiği belirtiliyor. Parti tabanının Mamak'a CHP kökenli bir aday istediği vurgulanırken, Mamak'ta aday adaylarının duydukları rahatsızlıklar ortaya çıkıyor.

Polatlı adaylığı için ise ilçedeki mevcut başkan MHP'li Mürsel Yıldızkaya'nın CHP'ye geçebileceği konuşuluyor. Ancak, partinin aday adayları Yıldızkaya ile ilgili iddialara tepki göstererek "CHP'nin adayı CHP'li olmalı" vurgusunu yapmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar