CHP ile İYİ Parti arasındaki bağları tamamen koparan hamle! CHP Genel Merkezi son ana kadar hangi il için bekledi

CHP ile İYİ Parti arasındaki bağları tamamen koparan hamle! CHP Genel Merkezi son ana kadar hangi il için bekledi
Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü köşe yazısında, CHP Genel Merkezi'nin önceki geceye kadar İYİ Parti'den bir il için jest beklediğini yazdı.

İYİ Parti, Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri sonrasında CHP ile iş birliğine son vermiş ve Millet İttifakı’ndan ayrılmıştı. Yerel seçimlerde de CHP’den gelen iş birliği teklifine kesin bir şekilde ret cevabı veren İYİ Parti, dün yaptığı açıklamada, İstanbul, Ankara ve Balıkesir için belirlediği büyükşehir belediye başkan adaylarını duyurdu.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday çıkarma ercihiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"GÖRÜNDÜĞÜNDEN DAHA MI SAFLAR?"

Saymaz, İYİ Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği ismin Turhan Çömez olduğunu belirterek, bu seçimin CHP ile ittifakı savunan bir ismi içermesinin dikkat çekici olduğunu belirtti. Çömez'in, sadece AKP tabanından değil, aynı zamanda milliyetçi ve sosyal demokrat seçmenden de destek alabilecek bir siyasetçi olmasıyla öne çıktığını belirten Saymaz, bu tercihin AKP'nin elini rahatlatma potansiyeli taşıdığını aktardı.

18-rp6m6k0u1vkeosp9nzq.webp
İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez

Saymaz, ayrıca CHP Genel Merkezi'nin önceki geceye dek İYİ Parti'den Balıkesir için jest beklediğini belirterek, “Fazla mı iyi niyetliler... Yoksa göründüğünden daha mı saflar? Bilemedim" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ'NİN BALIKESİR TAVRI NEDEN ÖNEMLİ?

İYİ Parti’nin Balıkesir tavrı CHP kulislerinde tepki çekerken, sebebi ise herkes tarafından merak ediliyor. CHP’li Eren Erdem, İYİ Parti’nin Balıkesir kararının neden CHP İçin önemli olduğunu açıkladı. Erdem, paylaşımında, İYİ Parti’ye eleştirilerde bulundu.

Erdem, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Birçok il için benzer şeyler söylerim. Ama özellikle İYİ Parti’nin Balıkesir tavrı büyük bir ayıp! Neden mi? Ahmet Akın, İYİ Parti seçime girsin diye İYİ Parti’ye geçen vekillerden biriydi. 2019’da Balıkesir’e aday olsaydı %100 kazanıyordu. Sırf, İYİ Parti’nin ısrarı yüzünden ÇIT DAHİ ÇIKARTMADAN Balıkesir’in İYİ Partili bir adayda ortaklaşılmasını kabul etti. Ve bu sebeple BALIKESİR KAYBEDİLDİ! Buna rağmen Ahmet sustu, tevazu gösterdi! Siyasi yaşamı boyunca, hep uzlaşı aradı. İYİ Partinin parti olarak seçime girmesinden, yerelde aday çıkartıp iddia koymasına kadar… Bu düzeyde özel bir insan olduğu halde, Ahmet Akın’ın karşısına Balıkesir’de aday çıkartmak, en basit tabirle siyasi vefasızlıktır… Ben inanıyorum, Ahmet Akın bu vefasızlığa rağmen ortaya koyduğu vizyonla Balıkesir’i kazanacak! Ve tüm Balıkesir kazanacak… Not: Şimdi hemen tweetin altına, “neden şu ili bu ili vurgulamadın” diyenler olacak. Ahmet Akın özel biri; İYİ Parti seçime girsin diye Milletvekili olarak oraya geçmiş (15 Milletvekili süreci) kişilerden biri. Sembolik olarak anlamı farklı. Kaldıki, İYİ Partinin “muhalefete kaybettirme” stratejisi doğrultusunda yürüttüğü çalışmaları bir bütün olarak eleştiriyor, doğru bulmuyorum…"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar