CHP’de adaylık krizi! İki başkan birden istifa etti

CHP’de adaylık krizi! İki başkan birden istifa etti
Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday tanıtım toplantısının ardından CHP’de ortalık kızıştı. İki isim hiç zaman kaybetmeden istifalarını duyurdu.

CHP'de adayların açıklanmasının ardından istifalar peş peşe gelmeye başladı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay istifa etti.

10 yıldır görev yapan Soner Çetin, yeniden aday gösterilmemesine tepki göstererek istifa kararını sosyal medya hesabı üzerinden muhalefet partisine eleştirilerde bulunarak duyurdu.

yyyyyy.jpg

“İKTİDARLARINI KORUMAYA YÖNELİK TAKTİKLER”

Çetin, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Gelinen noktada ömrümüzü verdiğimiz partimizin gasp edilmeye çalışıldığını, ilkelerinden ve değerlerinden uzaklaştırıldığını üzülerek görmekteyiz. Önce yerelde ardından genelde iktidarı hedeflemesi gerekirken, Cumhuriyet Halk Partisi mevcut yönetiminin sadece kendi parti içi iktidarlarını korumaya yönelik taktikler geliştirmeye çalıştığını kaygıyla izlemekteyiz. Bunu son aday belirleme yöntemlerinde de net bir şekilde gördük.

soner-cetin.jpg

BİR İSTİFA DA AKİF KEMAL AKAY’DAN

Seyhan'dan Oya Tekin'in aday gösterilmesinden sonra mevcut Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da istifa etti.

ytrr.jpg

“İSTENDİĞİN YERE ERİNME, İSTENMEDİĞİN YERE GÖRÜNME”

X hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyuran Akay, şunları söyledi:

Emeğe değer veren, hemen her alanda üretim yapan ürettiğini ve diğer kaynakları en verimli şekilde kullanan, muhtaçlara yaptığı paylaşımlarda hiçbir şekilde kimlik ayrımı yapmayan, başarısı tüm kamuoyu tarafından kabul edilen bir başkana tahammül edemeyen, tek amaçları kamusal kaynakları yağmalamak olan yöneticilerin ahlak dışı yollarla işgal ettiği, 55 yıl hemen her alanında onurla ve gururla hizmet verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Seyhan’a ve Adana’ya layık olduğu hizmetlere devam edeceğimi bir atasözünü anımsatarak tüm hemşehrilerime saygı ile duyuruyorum. 'İstendiğin yere erinme, istenmediğin yere görünme!

akif-kemal-001.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar