Tunç Soyer İYİ Parti'nin İzmir adayı Ümit Özlale'yi küçümsedi

Tunç Soyer İYİ Parti'nin İzmir adayı Ümit Özlale'yi küçümsedi
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya gelerek röportaj gerçekleştirdi. Soyer İYİ Parti’den aday gösterilen Ümit Özlale ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti lideri Akşener, geçtiğimiz günlerde İzmir'e gitti ve orada büyükşehir belediye başkan adayı olarak Ümit Özlale'yi açıkladı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz İYİ Parti'nin basın toplantısının ardından Tunç Soyer'le bir araya geldi. Saymaz’ın, Soyer ile gerçekleştirdiği röportajda dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Saymaz, Soyer’e CHP’de 3 ilde açıklanan adayları hatırlatarak “Kılıçdaroğlu Aydın, İstanbul ve Ankara'da belediye başkan adaylarını ilan etti. Sizi ilan etmedi. Problem mi var?” sorusunu yöneltti.

Soyer, bu soruya şu cevabı verdi:

“Diğer yedi şehri de ilan etmedi. Her şehrin kendi dinamikleri var. Üçünün başka gerekçeleri olabilir.”

İzmir’de gündeme getirilen konular başta olmak üzere Soyer‘e birçok soru yönelten Saymaz, İYİ Parti tarafından İzmir’den aday gösterilen Ümit Özlale için “Ümit Özlale nasıl bir rakip?” sorusunu yöneltti.

Soyer’in cevabı şu şekilde oldu:

“Akademisyen olarak kıymetli ama kuvvetli bir aday değil.”

Saymaz, genel başkanlığa adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel hakkında da Soyer’e “Özel’in adaylığı için ne düşünüyorsunuz?" şeklinde soru sordu.

Soyer, “Demokrat bir hüviyetin göstergesidir. Ancak ben seçime genel başkanla gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. 2019’da stratejisinin doğru olduğunu hayat gösterdi” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar