Cemal Enginyurt Meclis'te AKP'lilere ateş püskürdü: Ne bağırıyorsun ulan!

Cemal Enginyurt Meclis'te AKP'lilere ateş püskürdü: Ne bağırıyorsun ulan!
Akbelen gündemiyle olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda konuşan DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'un sözleri üzerine tartışma çıktı. Enginyurt, AK Parti sıralarından yükselen itirazlara, "Bağırma lan oradan! Gel buraya!" diye cevap verdi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜLSÜM ALPKIRAY

TBMM Genel Kurulu CHP’nin talebi üzerine Akbelen gündemini görüşmek için olağanüstü toplandı. Ancak, toplantıda Demokrat Parti (DP) İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'un kürsüde yaptığı konuşma sırasında tansiyon yükseldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın söylediği düşünülen ancak daha son yalanlanan “Günaydın demek cahiliye dönemi adetidir" sözlerine gönderme yapan Cemal Enginyurt, "Biz millet aç diyoruz sizin Diyanet İşleri Başkanı'nız 'Günaydın demeyin' diyor. Ne diyeceğiz ya? Bunun neyinden rahatsız oldunuz? Ben Arap mıyım ya? Ben Türk oğlu Türk'üm!" şeklinde konuştu.

Kürsüde konuşma yaptığı sırada AKP sıralarından yükselen itirazlara sinirlenen Enginyurt, "Bağırma lan oradan! Gel buraya! Ne bağırıyorsun?" diye karşılık verdi.

Gerilimli anların yaşandığı konuşmada Enginyurt şunları söyledi: "Bugün burada Akbelen Ormanları'ndaki katliamı gündeme getirmek için toplandık. Ama ben toplantıda gördüğüm kadarıyla aslında Akbelen'de herhangi bir şey yokmuş. Fatih Dönmez anlatırken öyle duygulandım ki zannettim ki şirket sahibi konuşuyor. Kömür işletmelerinin sahibi konuşsaydı ancak bunları anlatırdı. O adamı buraya davet etseydik, kendini anlat deseydik ancak sizin anlattığınızı anlatırdı. Orada orman katledilirken doğrudur iktidarın kendisini savunması gerekir. En tabii hakkınız. Burada yanlış varsa söylemekte en tabii hakkınız. Ama milletin anasına küfreden 5'li çeteyi savunmak size yakışmıyor sayın eski bakan."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar