Canan Karatay uyardı: O içecek beyin fonksiyonlarını bozuyor!

Canan Karatay uyardı: O içecek beyin fonksiyonlarını bozuyor!
Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye'de çok tüketilen bir içeceğin alkolden daha zararlı olduğunu ve kalp krizini tetikleyebileceğini iddia etti.

Türkiye''de birçok insan yediğine içtiğine dikkat ederken Canan Karatay''ın söylediklerine kulak kesiliyor. Daha önce yaptığı sivri çıkışlarla çok konuşulan Karatay''dan bir tartışma yaratacak yorum daha geldi. Şeker için zehir yorumunda bulunan Karatay, şimdi de enerji içeceklerinin ''alkolden daha zararlı'' olduğunu iddia etti.

"BEYİN FONKSİYONLARINI BOZUYOR"

Türkiye''de kullanımı günden güne yaygınlaşan enerji içecekleri hakkında yorumlarda bulunan Karatay şu ifadeleri kullandı:

 Enerji içecekleri insan sağlığı için zehirdir. Tüm enerji içeceklerinde bolca mısır şurubu şekeri vardır. Üstelik diğer kimyasal maddeler de cabasıdır. Bunlar bağışıklık sistemini mahveder, bağırsakların düzenini alt üst eder, beyin fonksiyonlarını bozar. Kısa süreli enerji verir ancak sonra insanı bitap düşürür. Birkaç saatliğine verdiği o sahte, geçici mutluluk ve enerji insanları bağımlı hale getirir.

Alkol gibi, hatta ondan daha hızlı bir şekilde karaciğerin yağlanmasına sebep olur. Sinir sistemine alkolden daha fazla zarar verir. Sindirim sistemini de allak bullak eder. Vücut direncini sıfıra indirir, sonra türlü türlü hastalıkların meydana gelmesi kaçınılmazdır.

KALBİNİZ ANİDEN DURABİLİR

Karatay''ın iddialarına göre enerji içecekleri kalbin aniden durmasına, hastanın komaya girmesine ve hatta ölümüne sebebiyet verebilir. Enerji içeceklerindeki şeker oranı yüksektir. Sürekli enerji içeceği tüketenlerin kilo nedeniyle diyabet hastalığına yakalanma riski bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar