Canan Karatay zekaya etki eden o mucizevi besini açıkladı

Canan Karatay zekaya etki eden o mucizevi besini açıkladı
Profesör Doktor Canan Karatay yeni bir ürün tavsiyesinde bulundu. Direk olarak zekaya etki eden minik besinin faydalarını anlattı.

HANDE KARACAN/ GÜNBOYU

Kendisi küçük olan ama etkisi büyük olan bu besin direkt olarak zekaya etki ediyor. İşte Canan Karatay’ın faydalarını saymakla bitiremediği o besin…

Küçük bir yapıya sahip olmasına rağmen etkisi büyük olan bıldırcın yumurtasının faydaları saymakla bitmiyor.

Bıldırcın yumurtasının zihinsel performansı arttırdığı ve kişinin daha iyi odaklanmasını ve daha net düşünmesini sağladığı da biliniyor. Karatay, bıldırcın yumurtasının sağladığı faydaların küçük boyutuna rağmen büyük olduğunu vurgulayarak, düzenli tüketilmesi gerekildiğini vurguluyor.

SAYMAKLA BİTMEYEN BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI

Burak Sarsılmaz’ın Kamudan Haberde yer alan haberine göre, Bıldırcın yumurtası sağladığı faydalar nedeniyle son yıllarda popüler bir gıda maddesi haline gelmiştir.

-Vitamin deposu: Bıldırcın yumurtası, B12 ve D vitaminleri de dahil olmak üzere birçok vitamin ve mineral açısından zengindir. Bu vitaminler, kemik sağlığı, bağışıklık sistemi, nörolojik fonksiyonlar ve enerji üretimi gibi birçok vücut fonksiyonu için hayati önem taşır.

-Protein kaynağı: Bıldırcın yumurtası, yüksek kaliteli protein açısından zengindir. Protein, kas gelişimi ve onarımı, cilt ve saç sağlığı, hormon üretimi ve diğer birçok vücut fonksiyonu için gerekli olan önemli bir besindir.

-Kolay sindirilebilirlik: Bıldırcın yumurtası, diğer bazı hayvanların yumurtalarına kıyasla daha kolay sindirilir. Bu, hassas sindirim sistemleri olan kişiler için önemli bir avantajdır.

-Zihinsel performansı arttırır: Bıldırcın yumurtası, sinir hücrelerini güçlendirerek zihinsel performansı arttırır ve odaklanma yeteneğini iyileştirir.

-Kolestrolü düşürür: Bıldırcın yumurtası, LDL ("kötü") kolesterolü düşürürken, HDL ("iyi") kolesterolü arttırır.

-Toksinleri temizler: Bıldırcın yumurtası, vücuttaki toksinleri temizlemeye yardımcı olan glutatyon adlı bir antioksidan açısından zengindir.

-Bu faydaların yanı sıra, bıldırcın yumurtası lezzetli bir besindir ve çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Ancak, herhangi bir gıda maddesi gibi, bıldırcın yumurtasının da alerjik reaksiyonlara neden olabileceği unutulmamalıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar