Prof. Dr. Canan Karatay süper besini açıkladı! Ramazan ayında mutlaka tüketilmeli"

Prof. Dr. Canan Karatay süper besini açıkladı! Ramazan ayında mutlaka tüketilmeli"
Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay ezberleri bozmaya devam ediyor. Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala süper besin olarak adlandırdığı besinin mutlaka tüketilmesi gerektiğini açıkladı.

Sağlıklı beslenme ve hastalıklar hakkında yaptığı açıklamalarla gündem yaratan Prof. Dr. Canan Karatay bu süreçte yenilmesi gereken süper besini açıkladı.

Karatay, önceki yaptığı açıklamalarda da yumurtanın faydalarından sıklıkla bahsediyordu. Özellikle köy yumurtası yenilmesini öneren Karatay, haşlanmış yumurtanın birçok hastalığa karşı koruma sağladığını belirtti. Ancak yenilen yumurtanın haşlanma derecesi ve miktarı da önem taşıyor.

Canan Karatay ayrıca yüksek oranda kalsiyum ve protein barındıran yumurtanın orta miktarda haşlanması gerektiğini vurguladı. Karatay, sağlıklı yaşamın sırrı olarak yumurtayı işaret etti.

Ekran görüntüsü 2023-03-17 135826

"SAHURDA YUMURTA YEMELİ SÜPER BİR BESİNDİR"

Canan Karatay, "Sahurda yumurta yemeli. Süper bir besindir. Omlet yapıldığında ya da tereyağına kırıldığında, menemen yapıldığında güçlü ve gerçek bir besindir. Bütün günün enerjisini, minerallerini, yağlarını sağlayabilir. Yağsız protein hiçbir işe yaramaz. Onun için bol tereyağlı yumurtayı öneriyorum. Kolesterolümü yükseltir diye korkmayın. Çünkü yumurtanın sarısındaki kolesterol hiçbir zaman kana geçip kolesterolü yükseltmez."

YUMURTANIN FAYDALARI

Kemikleri güçlendirir

Kandaki demir miktarını düzenler

Kilo vermeye yardımcı olur

Kolesterolü düşürür

Beyin sağlığına katkı sağlar

Göz hastalıklarından korur

Saçları ve tırnakları güçlendirir

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Haşlanmış yumurta mineral bakımından zengindir

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar