Ünlülerin 'Tiny House' hayali suya düştü! Aras Bulut İynemli, Necip Memili ve Erkan Kolçak Köstendil'e belediye şoku

Ünlülerin 'Tiny House' hayali suya düştü! Aras Bulut İynemli, Necip Memili ve Erkan Kolçak Köstendil'e belediye şoku
İzmir'in Karaburun ilçesinde, ünlü oyuncular Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye ait "tiny house"lar, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın talimatıyla kaldırıldı.

Karaburun Belediyesi tarafından daha önce alınan belediye meclis kararı ile "tiny house"lara getirilen yasak sonucunda, ünlü sinema ve dizi oyuncularının sahip olduğu bu küçük evler söküldü. Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan imzalı açıklamada, "Sınıfsız, imtiyazsız, kim ve ne olduğuna bakmadan belediye mevzuatını herkese eşit uygulama konusunda yasaların bize yüklediği sorumlulukları unutmadan işimizi yapmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

izmir-karaburun-da-aras-bulut-iynemli-erkan-16817256-6459-m.png

Açıklamada, Karaburun Belediyesi tarafından daha önce alınan meclis kararıyla "tiny house"ların arazi kullanımına aykırı olduğu ve çevre kirliliğine neden olduğu belirtilmişti. Bu karar sonucunda Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye ait "tiny house"lar söküldü.

Açıklamada ayrıca, Karaburun Yarımadası'nın özel çevre koruma bölgesi ilan edildiği ve bu coğrafyanın endemik bitki zenginliği ile özgün hayvan varlığına sahip olduğu vurgulanarak, yerel yönetim uygulamalarının herkes için bağlayıcı olduğu vurgulandı. Belediye, "tiny house"ların gelişigüzel yerleştirilmesinin arazi kullanımına aykırı sonuçlar doğurduğunu, çevre ve görüntü kirliliği yarattığını belirterek, bu nedenle yasak getirildiğini açıkladı.

karaburun-da-sinema-ve-dizi-oyuncularinin-tiny-16817256-1741-amp.webp

Son olarak, açıklamada sanatçıların kendi arazilerinde gerçekleştirdikleri yıkımın, belediyenin talimatları doğrultusunda olduğu belirtilerek, "Sınıfsız, imtiyazsız, kim ve ne olduğuna bakmadan belediye mevzuatını herkese eşit uygulama konusunda yasaların bize yüklediği sorumlulukları unutmadan işimizi yapmaya devam edeceğiz" denildi.

izmir-karaburun-da-aras-bulut-iynemli-erkan-16817256-1356-m.png

karaburun-da-unlu-oyuncularin-tiny-house-lari-2-16817256-o.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar