Ünlü isimler 6 Şubat depremlerini unutmadı! Asla unutmuyoruz, affetmiyoruz

Ünlü isimler 6 Şubat depremlerini unutmadı! Asla unutmuyoruz, affetmiyoruz
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık 11 kenti etkileyen iki depremin üzerinden tam bir yıl geçti. Ünlüler de tüm Türkiye'yi yasa boğan depremi unutmadılar.

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, "6 Şubat depreminde kaybettiğimiz tüm canlarımıza Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Geride kalan sevdiklerine, ailelerine sabır diliyorum. Başımız sağolsun... Unutmadık, unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

sahan.jpg

Müzik dünyasının genç ve başarılı ismi Ezhel ise duygusal bir paylaşımla, "Tam bir sene önce kaybettiğimiz canlarımızı saygıyla anıyorum. Güzel ülkemize ve insanımıza sabır ve baş sağlığı diliyorum" dedi.

ezel.jpg

Rock müziğin sevilen ismi Hayko Cepkin, yaşadığı deneyimi paylaşarak, "Geçen sene bugün bu saatlerde Ankara yolundayım. 2-3 saat içinde otele ulaşmış olacağım. Yol yorgunu hemen yatacağım. Saat 04:17 de sarsıntıya uyanıp, İstanbul depremini yaşamış biri olarak sarsıntının uzunluğunu aklım almayacak" ifadeleriyle duygularını aktardı.

hayko.jpg

Oyuncu Özge Özpirinçci, "Unutmayışımız, her gün her saniye hatırlıyor olmayışımıza mahcup hep. Soramadığımız hesaplar ve saramadığımız yaralarla, birbirimize çare olmaya çalışmanın çaresizliğiyle farklı bir karanlıkta aynı ışığı arıyoruz hala" diyerek derin duygularını dile getirdi.

ozge.jpg

Yılmaz Erdoğan ve Acun Ilıcalı gibi tanınmış isimler de kayıpları saygıyla anarken, ülkemize dayanışma ve umut mesajları verdi. Erdoğan, "6 Şubat 2023’te yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyoruz. Unutmayacağız…" derken, Acun Ilıcalı, "6 Şubat depreminde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ülkemize de baş sağlığı diliyorum. İnşallah bu acılar tekrar yaşanmaz" temennisinde bulundu.

acun.jpg

yilmaz.jpg

Ünlü müzisyen ve Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent, 6 Şubat depremlerinin birinci yılında sosyal medya hesabından yaptığı duyarlı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve resmi rakamlara göre binlerce insanın yaşamını yitirdiği, yüz binlerce kişinin de yaralandığı depremlerin yıl dönümünde, Haluk Levent toplumun dayanışma ruhuna vurgu yaparak, unutulmaması gereken önemli mesajlar verdi.

Levent, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, o karanlık günün hatırasını tazeleyerek, "1 yıl önce; 6 Şubat 2023'te tüm ülkemizin yüreği birlikte sallandı. Kahramanmaraş merkezli bu doğal afet, milyonlarca hayatımızı, şehirleri, binaları, anıları, umutları ve gelecekleri alt üst etti" ifadeleriyle yaşanan felaketin büyüklüğüne dikkat çekti.

Paylaşımında, kayıpların hala taze olduğunu belirten Haluk Levent, sadece anmakla kalmayıp, hayatta kalanların yanında olmanın önemine değindi. "Acımız hala taze! Onları bugün anmak, sadece adlarını saygıyla yad etmek olmamalı, onların hayallerini sürdürmemiz, onlardan kalanlarla dayanışmayı hiçbir zaman bırakmamız, onlar için, birbirimizin kıymetini bilerek ve birbirimize daha çok bağlanarak yaşamamamız gerek" diyerek, toplumun birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğinin altını çizdi.

Levent, ayrıca depremin hemen ardından gördüğü destekten de bahsederek, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımların önemini vurguladı. "Bu bağı diğer afetlerde olduğu gibi 6 Şubat depreminin hemen ardından da gördüm" diyen Levent, "Türkiye'nin dört bir yanından, yüreklerindeki sarsıntıyı hisseden herkes, elinden gelen her desteği sunmak için harekete geçti" şeklinde konuştu.

Son olarak, umut dolu bir mesajla paylaşımını noktalayan Haluk Levent, "Tarih boyunca nice zorlukların üstesinden birlikte geldik. Yeter ki bu afeti, afetlerdeki kırılganlıklarımızı, kaybettiklerimizi unutmayalım, afetten etkilenen tüm insanlarımızla dayanışmayı hiç bırakmayalım" diyerek, geleceğe dair umutlarını ve dayanışma çağrısını yinelerken, tüm kayıpların anısına saygı duruşunda bulundu.

55.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar