SGK maaş hesaplama tablosunu açtı! Bugün emeli olsam ne kadar alırım?

SGK maaş hesaplama tablosunu açtı! Bugün emeli olsam ne kadar alırım?
SGK sayfasında emeklilik halinde ne kadar ücret alınacağının hesaplandığı uygulamasını aktif hale getirdi. Bugün emekli olsam ne kadar ücret alırım? İşte detaylar…

BUGÜN EMEKLİ OLSAM NE KADAR ALIRIM?

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamasında, EYT’nin (Emeklilikte yaşa takılanlar) çözümü için yıl sonunu işaret etmiş, yeni formülün masaya yatırıldığını söylemişti.

Bakan Bilgin’in bu açıklamasından sonra vatandaşlar, emeklilik hesabı yapmaya başladı. SGK(Sosyal Sigortalar Kurumu) emeklilik maaşı hesaplanması için sayfasını açtı. Emekli maaşı her çalışanın kendisine göre uygulanan maaş hesaplama formülü üzerinden belirleniyor. Emekli maaşı hesaplama tablosunda kişinin emeklilik süresi, prim günü ve yatırmış olduğu prim tutarı hesaplamaya dahil ediliyor.

EYT Müjdesi Öncesi Hesaplama Ekranı Açıldı! Bugün Emekli Olursam, Olsam Kaç TL Maaş Alırım? Emekli Maaşı Hesaplama - Resim : 3

Emekli maaşı hesaplama işlemleri kurumun resmi internet sitesi üzerinden yapılıyor. Bunun için kişinin sadece kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olduğu il ve doğum tarihi bilgilerini doldurması yeterli oluyor. Bu bilgileri dolduran kişiler sorgula linkine bastıktan sonra gelen ekranda bugün emekli olmaları durumunda alacakları emekli maaşı bilgisine ulaşabiliyorlar.

Maaş hesaplama linki: https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar