Doktorların dikkati beyin kanaması geçiren Zeyneb’i hayata bağladı

Doktorların dikkati beyin kanaması geçiren Zeyneb’i hayata bağladı

Bitlis'te oyun oynarken başına taş isabet eden 9 yaşındaki Zeyneb Lina Bayraktutar, geçirdiği beyin kanaması (Epidural Hematom) nedeniyle doktorların hızlı müdahalesi sayesinde hayata döndü.

Zeyneb Lina Bayraktutar, başına taş isabet etmesi sonucu şiddetli baş ağrısı ve nöbet şikayetleri ile acil servise götürüldü. Acil serviste çekilen beyin tomografisinde beyin kanaması tespit edilen Zeyneb Lina, hızla Tatvan Devlet Hastanesine sevk edildi ve burada Op. Dr. Hasan Özdemir tarafından ameliyata alındı.

Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşan Zeyneb Lina'nın iyileşme sürecinin hızla ilerlediğini belirten Dr. Özdemir, "Hastamızın kafasına taş isabet etmesi sonucu acil servise başvurması gerekiyordu. Acil servis doktorları, çekilen tomografi sonucunda beyin kanaması tespit etti. Bilinci kapanan, bulantı ve kusma şikayetleri gösteren hasta, hızla entübe edilerek Tatvan Devlet Hastanesine sevk edildi. Biz de ameliyathane ekibi olarak hazır bekliyorduk. Hızlı bir şekilde ameliyata alarak acil müdahaleyi gerçekleştirdik. Hasta buraya geldiğinde entübe, makineye bağlı ve beyin herniasyon bulguları başlamıştı. Ameliyattan sonra durumu hızla düzeldi ve yoğun bakıma alındı. Genel durumu hızlı bir şekilde iyileşen hastamızı kısa süre içinde taburcu edeceğiz," dedi.

Baba Kürşat Bayraktutar, doktorların ısrarı üzerine hastanede kaldıklarını belirterek, "Kızım talihsiz bir kaza geçirdi. Buradan ailelere seslenmek istiyorum: Küçük ya da büyük fark etmez, özellikle kafasına darbe alan çocukları ihmal etmesinler. Kesinlikle hastaneye götürsünler. İlk başta umursamadık, çok dikkate almadık. Ancak doktorlarımızın ısrarı ve dikkati sayesinde hastanede kaldık. İyi ki kalmışız, yoksa çok daha ciddi sorunlar yaşayabilirdik," dedi.